✔️ Gratis bezorging vanaf € 30,-Niet tevreden? ✔️ Gratis retourneren ✔️ Ophalen bij 5219+ afhaalpunten ✔️ Gratis retourneren                           🔓 Inloggen       |       Klantenservice

3 dingen in huis die je (waarschijnlijk) vaker zou mogen schoonmaken!

Het toilet schoonmaken, je kleren wassen en stofzuigen zijn allemaal vanzelfsprekende klusjes die waarschijnlijk in je routine zitten ingebakken. Maar er zijn nou eenmaal schoonmaakprojectjes waar je misschien minder snel aan denkt, zoals de waterkoker ontkalken, de wasmachine schoonmaken of je laptop en telefoon een goede poetsbeurt geven. Zeker klusjes die je niet dagelijks of wekelijks uitvoert, kunnen er nog wel eens bij inschieten. Ook kan het zijn dat je voorwerpen die niet zo zichtbaar vies worden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de ramen als je die een tijdje niet hebt gezeemd, sneller over het hoofd ziet als je een schoonmaakronde door het huis maakt. Lees verder als je benieuwd bent of ook jij een van deze drie dingen weleens vergeet schoon te maken en hoe je dit het beste aanpakt.

De waterkoker

Na verloop van tijd ontstaat er kalkaanslag in je waterkoker. Met bijvoorbeeld een ontkalker van HG kun je dit heel eenvoudig verwijderen, alleen moet je er dus wel regelmatig even aan denken. Meestal hoef je de ontkalkingsvloeistof alleen maar in het apparaat te gieten, in te laten werken en na ongeveer een halfuurtje door de gootsteen te spoelen. Fluitje van een cent dus! Op zich is kalk niet per se schadelijk voor je gezondheid, maar omdat kalkaanslag een laag vormt om het verwarmingselement in je waterkoker, gaat het rendement achteruit en zal het apparaat er steeds langer over doen om water te verwarmen. Het ontkalken van je waterkoker is dan ook een simpel klusje dat zeker de moeite waard is.

De wasmachine

Grote kans dat je wasmachine meerdere keren per week staat te draaien en om je kleding en ander textiel te wassen. Maar denk je er ook aan om je wasmachine zelf regelmatig te reinigen? Als je je wasmachine om de paar wasbeurten goed schoonmaakt, zorg je ervoor dat je je wasgoed er ook echt schoon weer uithaalt. Verwijder met een doekje eerst stof, zeepresten en ander vuil van de rubberen randen om de opening van je wasmachine. Haal aangekoekte resten wasmiddel en wasverzachter weg door de zeeplade goed te reinigen met een doek, spons of borstel. Deze kun je er vaak met wat wringen uit halen, zodat je alle hoekjes goed schoon kunt maken. Door soda of natuurazijn in de lege trommel te gooien en de wasmachine een keer op 90 graden te laten draaien, kun je kalkresten en vuil aan de binnenkant verwijderen en hierna is je wasmachine weer als nieuw.

Je telefoon

Gebruik je je telefoon dagelijks en neem je hem overal mee naartoe? Dan is de kans vrij groot dat hij ‘as we speak’ onder de bacteriën zit, zeker als je hem niet regelmatig goed schoonmaakt. Onderzoek wijst zelfs uit dat de gemiddelde mobiele telefoon meer bacteriën bevat dan de gemiddelde toiletbril – wat ook niet zo gek is als je bedenkt dat je telefoon heel de dag door en overal gebruikt wordt. Poets je telefoon dan ook regelmatig met een microvezeldoek met wat mild reinigingsmiddel of speciale beeldschermreiniger en vergeet ook de ingangen niet schoon te blazen om pluisjes en stof te verwijderen. Deze drie dingen vergeet je nu waarschijnlijk niet meer schoon te maken!

Frank.nl
Logo
Shopping cart