✔️ Gratis bezorging vanaf € 30,-Niet tevreden? ✔️ Gratis retourneren ✔️ Ophalen bij 5219+ afhaalpunten ✔️ Gratis retourneren                           🔓 Inloggen       |       Klantenservice

5 Eenvoudige tips voor een gezellige terras

De lente is officieel begonnen en met het mooiere weer in aantocht is het tijd om je terras onder handen te nemen. Buiten zitten op een gezellig terras is namelijk een stuk ontspannender en zorgt ervoor dat je meer van je tuin kunt genieten. Wil jij je terras een kleine make-over geven, in deze blog delen we een aantal tips en ideeën om je terras weer helemaal ready te maken voor dit nieuwe seizoen.

Ruim op en maak schoon

De herfst en winter hebben ongetwijfeld hun sporen achtergelaten, daarom is het belangrijk om eerst je terras grondig aan te pakken. Begin daarom met opruimwerkzaamheden en zorg ervoor dat je alle benodigde schoonmaakmiddelen bij de hand hebt. Denk bijvoorbeeld aan een bezem, hogedrukspuit en vergeet ook niet je tuinmeubelen schoon te maken

Plaats je tuinmeubelen op je terras

Nu je terras blinkend schoon is, is het tijd voor het leuke werk! Begin met de basis: je tuinmeubelen. Bedenk een goede indeling voor je tuinmeubelen en creëer een comfortabele zithoek. Als je nog geen tuinmeubelen hebt of als je huidige set aan vervanging toe is, investeer dan in comfortabele tuinmeubelen waar je graag tijd op doorbrengt. Dit kan een stoel, een loungebank of zelfs een schommelstoel zijn. Voeg zachte kussens en dekens toe om meer comfort en gezelligheid aan je terras toe te voegen en een bepaalde sfeer te creëren.

Zorg voor plantenbakken met vrolijke bloemen

Naast de basis is het ook leuk om je terras te voorzien van wat gezelligheid en natuurlijk mogen mooie plantenbakken met daarin planten en bloemen niet ontbreken. Gebruik bijvoorbeeld een plantenbak van Elho, dit merk heeft ontzettend veel verschillende soorten plantenbakken in diverse maten, vormen en kleuren en zijn geschikt voor zowel binnen- als buiten. Zet op verschillende plekken leuke plantenbakken neer en werk ook met verschillende hoogtes voor een speels effect. Kies voor planten en bloemen die kleurrijk en levendig zijn, zoals petunia’s, viooltjes, begonia’s en geraniums. Deze planten gaan volop bloeien en zorgen voor een vrolijke en gezellige sfeer.

Zorg voor sfeerverlichting

Zorg-voor-sfeerverlichting

Op een warme zomerdag is het vaak heerlijk om ook ‘s avonds nog buiten te genieten van aangename temperaturen. Daarom is verlichting op je terras van belang. Naast het praktische aspect, voegt verlichting ook veel sfeer toe. Hang lantaarns, sfeerlampen of slingers met kleine lampjes op om meer gezelligheid toe te voegen. Ook kaarsen en fakkels kunnen veel sfeer geven.

Voeg leuke accessoires toe

Naast plantenbakken gevuld met vrolijke bloemen, prachtige sierkussens en sfeervolle verlichting kun je je terras nog gezelliger maken door enkele accessoires toe te voegen. Denk aan een mooie parasol, die niet alleen voor extra schaduw zorgt, maar ook meer gezelligheid toevoegt. Ook kunnen verschillende buitenlantaarns met daarin kaarsen, een vaas met kunstbloemen en een gezellig buitenkleed je terras een extra gezellige uitstraling geven.

Met deze tips kun je je terras heel eenvoudig omtoveren tot een gezellige buitenruimte waar je kunt ontspannen en genieten van de zomerse dagen en avonden.

Frank.nl
Logo
Shopping cart