✔️ Gratis bezorging vanaf € 30,-Niet tevreden? ✔️ Gratis retourneren ✔️ Ophalen bij 5219+ afhaalpunten ✔️ Gratis retourneren                           🔓 Inloggen       |       Klantenservice

Besparen op parkeerkosten op de luchthaven: 5 slimme tips

Het is een bekend fenomeen: je hebt eindelijk die welverdiende vakantie geboekt, maar dan komen de extra kosten om de hoek kijken. Een extraatje voor de bagage. Nog een paar tientjes voor het kiezen van een zitplaats. En dan zijn er nog de oplopende parkeerkosten op de luchthaven zelf. Het lijkt wel ze de parkeerplaats als een melkkoe gebruiken, waardoor je al snel een flink deel van je budget hieraan kwijt bent. Er zijn gelukkig een aantal manieren om deze parkeerkosten te drukken. Dat bewijzen ook deze vijf tips.

1. Met de bus naar de luchthaven

Een van de meest kostenefficiënte manieren om naar de luchthaven te reizen, is door gebruik te maken van het openbaar vervoer. En dan kijken we toch vooral naar de bus, want zeker niet elke luchthaven heeft een eigen treinstation. Flibco is hierbij een uitstekende optie. Dit bedrijf biedt comfortabele en goedkope busdiensten naar verschillende luchthavens in Europa. Met Flibco reis je gemakkelijk en betaalbaar zonder de stress van hoge parkeertarieven. De bussen van Flibco zijn uitgerust met comfortabele stoelen en beschikken over wifi, waardoor je ontspannen aan je reis kunt beginnen. De voorwaarden zijn bovendien flexibel en de prijzen zijn laag. Het gebruik van de bus bespaart niet alleen geld, maar ook de zorgen die gepaard gaan aan het zoeken naar een parkeerplek. Boek vooraf je ticket door te surfen naar de website flibco.com.

Parkeerterreinen vergelijken

Als je toch liever met de auto naar de luchthaven gaat, is het een goed idee om te kijken naar parkeermogelijkheden die wat verder van de luchthaven liggen. Vaak zijn deze parkeerplaatsen aanzienlijk goedkoper dan de parkeerterreinen direct naast de terminal. Hoewel je misschien wat verder moet lopen, kan dit je toch een flinke besparing opleveren. Veel luchthavens bieden ook pendeldiensten aan. Deze diensten zijn vaak gratis of heel goedkoop. Door goed te vergelijken en wat verder te parkeren, kun je je parkeerkosten tot wel 50% verlagen.

Vooraf een parkeerplaats reserveren

Vooraf een parkeerplaats reserveren

Een andere slimme manier om te besparen op parkeerkosten op de luchthaven is door je parkeerplek vooraf te reserveren. Veel parkeeraanbieders hebben een website en bieden aanzienlijke kortingen aan als je van tevoren boekt. Hoe eerder je boekt, des te groter de kans op een lagere prijs. Het is daarom verstandig om je parkeerplaats tegelijkertijd met je vliegtickets te reserveren, bij voorkeur enkele maanden van tevoren. Bij het online reserveren kun je vaak kiezen uit verschillende soorten parkeerplaatsen, variërend van basisparkeerplaatsen tot beveiligde premium parkeerplekken. Door de prijzen te vergelijken en vroeg te boeken, sleep je de beste deal in de wacht.

Ga op vakantie in het laagseizoen

De prijzen voor parkeerplaatsen op luchthavens zijn vaak seizoensgebonden. Tijdens drukke periodes, zoals de zomervakantie en de kerstperiode, liggen de tarieven meestal hoger. Als je de mogelijkheid hebt, is het dan ook een goed idee om je vakantie in het laagseizoen te plannen. Niet alleen de parkeerkosten liggen dan lager, maar ook de prijzen voor vluchten en accommodaties. Bovendien zijn luchthavens in het laagseizoen minder druk, wat betekent dat je sneller een parkeerplaats vindt en minder tijd kwijt bent aan inchecken en veiligheidscontroles. Dit zorgt voor een meer ontspannen start van je reis.

Gebruik de kracht van de deeleconomie

De deeleconomie biedt tal van mogelijkheden om te besparen op parkeerkosten. Apps maken het mogelijk om parkeerplaatsen te huren bij particulieren en bedrijven. Vaak zijn deze parkeerplaatsen aanzienlijk goedkoper dan de officiële parkeerterreinen. Ook in de nabijheid van de luchthaven vind je steeds vaker een parkeerplaats. Onder meer luchthavenhotels bieden op rustigere momenten van het jaar parkeerplaatsen aan. Met de app Mobypark kun je bijvoorbeeld eenvoudig een parkeerplaats reserveren. Hiervoor heb je een smartphone, internettoegang en natuurlijk de officiële app nodig. Je krijgt vervolgens duidelijke instructies over hoe je de parkeerplaats kunt vinden en gebruiken.

Frank.nl
Logo
Shopping cart