✔️ Gratis bezorging vanaf € 30,-Niet tevreden? ✔️ Gratis retourneren ✔️ Ophalen bij 5219+ afhaalpunten ✔️ Gratis retourneren                           🔓 Inloggen       |       Klantenservice

Beste crypto exchange 2024

Als je wil investeren in cryptomunten moet je een beroep doen op de diensten van een crypto-exchange. Bij een crypto-exchange kan je cryptomunten kopen en verkopen en aldus winst genereren. Er zijn talloze crypto-exchanges die telkens hun eigen plus- en minpunten hebben. Wat is de beste crypto-exchange? Dat is moeilijk om te zeggen, omdat het voor een groot deel afhankelijk is van je eigen voorkeuren. Wij gingen op zoek naar de beste en meest betrouwbare crypto-exchange voor de Belgische investeerder. Dat wil zeggen dat we een voorkeur hebben voor exchanges die in Europa zijn gevestigd en die een transparante structuur hebben. Ook het beschikken over een Nederlandse website en klantendienst is voor ons een belangrijk pluspunt. Lees nu verder en ontdek wat volgens onze experts het beste trading-platform voor crypto is.

 

Dit zijn de beste crypto exchanges van 2024

In de top 10 beste crypto exchanges zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


 

De 5 beste crypto exchanges van 2024 uitgelicht

Hierboven kon je al ontdekken wat volgens ons de beste crypto-exchange is. Maar omdat individuele eisen nu eenmaal kunnen verschillen, doen we meer dan alleen aangeven wat volgens ons de beste crypto-exchange is. Hieronder lichten we bijvoorbeeld de vijf beste exchanges voor je toe. We hebben het onder meer over het aanbod, de betrouwbaarheid en de veiligheid van deze platformen. Neem de onderstaande informatie grondig door en bepaal eenvoudig wat voor jou de beste coin-exchange is.

Bitvavo

De beste crypto-exchange is volgens ons Bitvavo. Bitvavo is een Nederlandse crypto-exchange die in Amsterdam werd opgericht. Het blinkt uit op het gebied van betrouwbaarheid en transparantie. Het is dan ook geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en het vertoeft niet in een grijze zone van de wetgeving. De tegoeden zijn verzekerd en het aanbod is behoorlijk ruim. Zowel voor beginnende traders als ervaren cryptohandelaars is het beste crypto-platform geschikt, onder andere omdat het enerzijds zeer gemakkelijk in gebruik is en anderzijds toch veel tools biedt. Verder zijn de handelskosten bij het beste crypto-platform heel beperkt. Een minpunt is misschien de bereikbaarheid buiten de kantooruren. In tegenstelling tot sommige andere platforms kan je niet 24/7 op support rekenen.

 
 

Pluspunten

 

 

Lage handelskosten
Betrouwbaar en veilig
Heeft een eigen wallet
App is eenvoudig in gebruik
Mogelijkheid tot staking
 

Minpunten

 

 

Je geniet niet 24/7 van support

 


Coinmerce

Volgens ons is Coinmerce de tweede beste exchange voor crypto. Coinmerce is eveneens een Nederlandse speler en focust op de Europese markt. Het is in 2017 opgericht en het staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Het merendeel van de cryptomunten wordt “koud” opgeslagen, waardoor de tweede beste crypto-exchange goed scoort op het gebied van veiligheid. Daarnaast reken je op een ruime keuze aan valuta’s en verschillende betaalmogelijkheden. Zowel de webinterface als de mobiele app zijn door ons uitgetest en scoren heel goed op het gebied van veiligheid en gebruiksgemak. Omdat het een Nederlands cryptoplatform is, kun je er terecht voor Nederlandstalige assistentie. Het tweede beste cryptocurrency-platform focust vooral op beginnende traders en dat merk je. Dat deze exchange iets duurder is, nemen beginners er omwille van de gebruiksvriendelijkheid vaak bij.

 
 

Pluspunten

 

 

Support in het Nederlands
Veilige aanbieder
Ruime keuze aan cryptomunten
Verschillende betaalmogelijkheden
Heel gebruiksvriendelijk en laagdrempelig
 

Minpunten

 

 

Trading fees zijn bovengemiddeld bij kleine aankopen
App is gericht op eenvoud en heeft wat minder tools

 


BLOX

BLOX, bij ons onder andere bekend omdat het Club Brugge sponsort, is eigenlijk een buitenbeentje. Dat komt omdat het geen echte crypto-exchange is, maar een broker. Het gaat wel om een van de beste crypto-brokers die er zijn. Een broker bemiddelt tussen de exchange en de handelaar en bezit niet zelf de cryptomunten. Dergelijke brokers blinken vaak uit op het gebied van gebruiksgemak en zijn hierdoor een meerwaarde. Op de cryptomarkt spelen ze dan ook een belangrijke rol, want ze maken het investeren in cryptomunten veel toegankelijker. Zo is het ook bij BLOX, het bedrijf dat een wel heel gebruiksvriendelijke app aanbiedt om in cryptomunten te beleggen. Investeren via BLOX is kinderspel en kan al vanaf één euro. Net als bijvoorbeeld Bitvavo is BLOX officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en is het veilig te gebruiken.

 
 

Pluspunten

 

 

Diverse betaalmogelijkheden (incl. Bancontact)
Betrouwbare aanbieder (DNB-registratie)
App is heel eenvoudig te gebruiken
Regelmatig acties met gratis starttegoed
Investeren kan al vanaf 1 euro
 

Minpunten

 

 

Aanbod is minder uitgebreid dan bij de grootste exchanges
Staking is niet mogelijk

 


Bitcoin Meester

Bitcoin Meester is volgens ons de vierde beste crypto-exchange. In Nederland maakt deze exchange een snelle groei door en dat komt onder andere omdat het kopen van cryptomunten er snel en gemakkelijk is. Ze betalen ook dezelfde dag uit en ze zijn geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. Verder biedt het vierde beste platform voor crypto stakingmogelijkheden aan. Op het moment van schrijven zijn er vijftien verschillende coins die je kan staken. Het rentepercentage varieert tussen 2% en 10,5%. De vierde beste crypto-exchange blinkt verder uit op het gebied van transparantie. Ze communiceren duidelijk over de kosten en er zitten geen addertjes onder het gras. Het zijn stuk voor stuk redenen waarom wij deze goede crypto-exchange aanbevelen.

 
 

Pluspunten

 

 

Stakingmogelijkheden
Heel duidelijk en transparant over de kosten
Officieel geregistreerd bij de DNB
95% van de voorraad wordt koud opgeslagen
Handleidingen en video’s maken investeren gemakkelijker
 

Minpunten

 

 

Geen goedkope exchange (ruime spread)
Beperkt aanbod en soms delistings

 


Knaken

Knaken is eveneens een Nederlands cryptohandelsplatform dat behoorlijk populair is bij onze noorderburen. Dat komt onder andere omdat je bij deze crypto-exchange met iDEAL kan betalen. Tegelijkertijd heeft Knaken sterk geïnvesteerd in naamsbekendheid, onder andere door de samenwerking met Feyenoord en Ajax aan te gaan. Een van de redenen waarom wij dit de vijfde beste crypto-exchange noemen, is door de minimalistische handelsomgeving. Het focust op minder ervaren traders en het biedt de informatie die zij nodig hebben, zonder hen te overstelpen met verwarrende grafieken. Qua veiligheid en betrouwbaarheid zit het zeker goed. Hierdoor kan het bedrijf perfect concurreren met de andere spelers op de Europese cryptomarkt.

 
 

Pluspunten

 

 

Veilig platform met een heel eenvoudig dashboard
Nederlands platform en Nederlandstalige klantenservice
Geld verdienen door te staken
Uitvoeren van auto-orders
 

Minpunten

 

 

Relatief hoge transactiekosten
Relatief beperkt aanbod

 


Informatie over crypto exchanges

Een crypto-exchange is een bedrijf dat klanten de mogelijkheid biedt om digitale valuta’s te verhandelen. Dat doen ze door digitale valuta’s te kopen met fiatgeld en/of andere digitale valuta’s. Nadien kunnen ze deze digitale munten ook opnieuw verkopen. Deze exchanges rekenen vaak kosten of fees aan, maar werken daarnaast ook met spreads. Meestal is het mogelijk om de cryptomunten over te zetten naar een wallet, maar dat is niet altijd het geval. Onder andere bij eToro is dat niet mogelijk, terwijl dat bij bijvoorbeeld Binance wel het geval is. Het is een van de dingen waarop je kan letten bij het zoeken naar de beste crypto-exchange, maar er zijn nog heel wat andere belangrijke zaken. Hieronder lichten we het voor je toe.

Veiligheid en betrouwbaarheid

Veiligheid is natuurlijk enorm belangrijk als je op zoek bent naar de beste crypto-exchange. Je plaatst niet al je spaargeld bij de eerste de beste bank en hetzelfde geldt voor investeringen als cryptomunten. Ga na hoe men de cryptomunten beveiligt en of cryptomunten ook “koud” (offline) worden opgeslagen. Wat offline wordt opgeslagen, kan namelijk niet zomaar worden gestolen. Houd er verder rekening mee dat bedrijven failliet kunnen gaan. Voor banken bestaan er Europese garantiestelsels, voor cryptomunten is dat niet het geval. Er zijn wel exchanges die zelf extra waarborgen voorzien. De munten worden dan bijvoorbeeld ondergebracht in een aparte stichting. Als het moederbedrijf failliet gaat, blijft de stichting buiten schot.

Aanbod van de crypto-exchange

Er zijn honderden cryptomunten op de markt en lang niet alle cryptomunten zijn even interessant om in te investeren. In welke cryptomunten je kan handelen, verschilt per platform. Sommige platforms zetten in op een heel breed aanbod. Dat is handig, maar je zal wel zelf het kaf van het koren moeten scheiden. Andere platforms bieden enkel cryptomunten aan die door de exchange zijn goedgekeurd. Dat biedt minder mogelijkheden, maar het heeft ook voordelen. Zeker voor beginnende traders is een beperkt en kwalitatief aanbod vaak beter. Zo voorkom je “foute” investeringen.

Betaalmethoden

Bij sommige exchanges kan je enkel met een kredietkaart betalen, bij andere exchanges kan je ook geld storten of kan je zelfs met Bancontact betalen. Het aantal exchanges die Bancontact-betalingen toestaan, is vooralsnog echter beperkt. Houd niet alleen rekening met de betaalmethoden, maar ook met de transactiekosten. Het nadeel is dat exchanges niet altijd even transparant communiceren over deze kostenstructuren.

Verificatieverplichtingen

Bedrijven die in een Europees land zijn gevestigd, bieden meer zekerheid dan bedrijfjes die op bijvoorbeeld de Kaaimaneilanden of in een ander belastingparadijs te vinden zijn. Bij een faillissement van een Europees bedrijf is de kans groter dat je (een deel van) je geld terug zal zien. Bovendien staat men onder controle van een toezichthouder. Daartegenover staat dat deze bedrijven vaak verplicht zijn om je identiteit te verifiëren. De fiscus kan deze exchanges ook vragen om bepaalde gegevens door te spelen. Als je dat niet fijn vindt, kan je beter voor een niet-Europese exchange kiezen.

Nog vijf aanbevelingen als je op zoek bent naar de beste crypto exchange

Vind je het prettig om meerdere opties te vergelijken om een keuze te kunnen maken voor de voor jou beste crypto exchange van 2024? Dan hebben we hieronder nog vijf interessante aanbevelingen voor je op een rijtje gezet. 

De populairste exchanges

Het is natuurlijk moeilijk om te zeggen welke crypto-exchange het populairst is. Een manier om dat enigszins te doen, is door te kijken naar het mondiale handelsvolume. Op basis van het wereldwijde handelsvolume moeten we concluderen dat Binance veruit de populairste keuze is, gevolgd door Mandala Exchange en Hotcoin Global. Ook CoinFLEX, Deepcoin, OKC en HitBTC zijn heel populaire keuzes. In België zijn ook andere exchanges heel populair, zoals Bitvavo, Coinbase, Coinmerce en Knaken. BLOX is een van de populairste cryptobrokers in België.

Hoe is deze lijst met beste crypto exchanges tot stand gekomen?

Deze lijst kwam tot stand na een zorgvuldige analyse en vergelijking van de crypto-exchanges die in België toegankelijk zijn. Hierbij gingen we vooral uit van de behoeften van de Belgische trader. Deze trader heeft uiteraard andere behoeften dan bijvoorbeeld een Amerikaanse trader. Al de exchanges zijn door ons uitgeprobeerd. We hebben ook talloze reviews gelezen en de meningen van experts in kaart gebracht. Hierdoor konden wij uiteindelijk bepalen wat de beste crypto-exchange voor de Belgische investeerder is.

Belastingen betalen op cryptomunten

Als je belegt in cryptomunten kan je je opbrengsten laten uitbetalen naar je bankrekening. Houd er rekening mee dat cryptomeerwaarden mogelijk worden belast. Mogelijk, want er zijn drie verschillende situaties te onderscheiden.

Eerst en vooral kan het dat de fiscus oordeelt dat de meerwaarden het resultaat van het werk van een goede huisvader zijn. Dan hoef je ze niet aan te geven en worden ze niet belast. Of dat al dan niet het geval is, is een feitenkwestie. Volgens de fiscus zal een goede huisvader nooit te veel risico nemen, wat wil zeggen dat investeringen in cryptomunten een verantwoord plaatsje in een beleggingsportefeuille moeten hebben. Ook oordeelt men dat een goede huisvader vooral op de lange termijn belegt en zijn investering voldoende lang aanhoudt, voordat hij tot verkopen overgaat. Niet alle eieren in dezelfde mand leggen, is eveneens belangrijk.

Indien er geen sprake is van goed huisvaderschap, zal de fiscus je in principe als een particuliere trader beschouwen. De winst komt dan terecht onder de diverse inkomsten en wordt belast aan 33%. In het slechtste geval beschouwt de fiscus je als een professionele trader en vallen de inkomsten onder de beroepsinkomsten, met belastingschijven die tot wel 50% oplopen.

Veelgestelde vragen over crypto exchanges

Hoewel cryptomunten intussen al even bestaan, zijn er nog steeds veel beleggers die hun weg naar de cryptomarkt niet hebben gevonden. Dat heeft natuurlijk veel te maken met de angst voor de cryptomarkt. De afgelopen jaren is de houding ten opzichte van de cryptomarkt wel enigszins gewijzigd, ook omdat de markt zelf transparanter en veiliger is geworden. Heb jij net als veel andere mensen nog vragen over crypto-exchanges of over het beleggen in cryptomunten? Lees dan zeker verder, want wij beantwoorden een aantal veelgestelde vragen over crypto-exchanges.

Rekent men bij Binance een iDEAL-fee aan?

Vroeger rekende men inderdaad een fee aan bij het uitvoeren van iDEAL-betalingen. Sinds de zomer van 2021 is bij Binance uitbetalen via iDEAL echter niet meer mogelijk. Men gaf toen aan dat de pauzering tijdelijk was – niet veel later werd ook de SEPA-betaalmogelijkheid opgeschort –, maar er is op dit moment nog steeds weinig duidelijkheid over. Omdat een iDEAL-deposit bij Binance niet meer mogelijk is, raden we aan om een andere crypto-exchange te gebruiken. Onder andere Bitvavo, waar met iDEAL of SEPA betalen wel mogelijk is, is een goede keuze.

Kan ik bij Bybit iDEAL als betaalmethode gebruiken?

Nee, het is niet mogelijk om bij Bybit iDEAL als betaalmethode te gebruiken. Wel kan je bijvoorbeeld via iDEAL kopen bij Binance en dan je coins overzetten naar Bybit. Vraag je echter af of deze omweg de moeite waard is. Binance is volgens ons namelijk de beste crypto-exchange van 2024 en heeft veel te bieden.

Coinmerce vs Coinbase: wat is het beste platform voor cryptocurrency?

In de vergelijking tussen Coinmerce en Coinbase vinden wij Coinmerce de beste crypto-exchange. De kosten liggen er nochtans iets hoger, terwijl het aanbod soortgelijk is. Echter biedt Coinmerce meer zekerheid op het gebied van veiligheid en is het bedrijf in Nederland geregistreerd.

Wat is de beste crypto trader app?

Wij vinden de app van Bitvavo, eerder ook al door ons verkozen tot de beste crypto-app van 2021, de beste crypto trader app. Via de app van Bitvavo kan je eenvoudig cryptomunten kopen, verkopen en bewaren. Je vindt er ook handige grafieken terug en je krijgt direct toegang tot talloze betaalmethodes.

Kan ik bij Coinbase met iDEAL betalen?

Bij Coinbase is iDEAL niet beschikbaar als direct-buymethode. Wel kan je het gebruiken om geld aan je account toe te voegen. Reken dan op een verwerkingstijd van ongeveer acht werkdagen. Hierdoor kan je koopopportuniteiten mislopen. We raden daarom aan om altijd voldoende cash op je account te hebben.

Kan ik bij Hitbtc iDEAL als betaalmethode gebruiken?

Nee, het is niet mogelijk om bij Hitbtc iDEAL als betaalmethode te gebruiken.

Wat is het beste platform voor crypto-koersinformatie?

De meeste crypto-exchanges bieden zelf onafhankelijke koersinformatie aan. Ze doen dat op hun website en vaak ook in hun app. Onder meer bij Bitvavo reken je op duidelijke koersinformatie. Je kan daggrafieken, weekgrafieken, maandgrafieken en YTD-grafieken raadplegen. Je vindt er ook informatie en nieuwsberichten terug. Dit maakt het interpreteren van het actuele koersverloop eenvoudiger.

Wat vinden de beste crypto-traders de beste crypto-exchange?

Iedereen is uiteraard vrij om een eigen mening te hebben en het is niet gek dat meningen verschillen. Vaak heeft men het dan over grote, buitenlandse exchanges als Binance, Coinbase en Bybit. Er valt zeker iets te zeggen voor deze platformen, maar ze zijn vaak wel wat minder afgestemd op de Belgische markt. Hierdoor raden wij voor Belgische investeerders andere crypto-exchanges aan.

Aanvullende producten voor crypto exchanges

Om te beleggen bij de beste crypto-exchange heb je natuurlijk geld nodig, dus begin alvast te werken en te sparen. Toegang tot internet is eveneens noodzakelijk, waardoor je bijvoorbeeld een goede router kan gebruiken. Daarnaast heb je mogelijk een kredietkaart nodig om geld over te maken naar de exchange. Hiervoor kan je ook een prepaidkredietkaart gebruiken. Onder meer bpost biedt prepaidkredietkaarten aan. Wil je je cryptomunten opslaan? Overweeg dan de aanschaf van een cryptowallet, hoewel je je munten ook kan opslaan op je laptop of op je smartphone. Een pc of een goede smartphone heb je uiteraard ook nodig om de munten te kopen en te verkopen.

Frank.nl
Logo
Shopping cart