Het verhaal van Frank
Geboren in Groningen
Frank zag het licht in 2004. Zijn wieg stond op een ongebruikelijke plek: in een studentenkamer aan de Parkweg in het nuchtere, warme Groningen. Als nieuwsgierige peuter begon hij al vroeg met praten. Hij stelde onophoudelijk vragen. Waarom moet je eigenlijk naar een winkel om iets te kopen? Waarom heb je in een winkel zo weinig keuze? En waarom moet je stad en land afreizen om een écht uniek cadeau te vinden?
Nieuwsgierig en ambitieus
Zijn eerste stapjes zette Frank in de schaduw van de Martinitoren, maar het voelde of hij de wereld aan zijn voeten hadden. Letterlijk. De vloer van zijn studentenkamer was bezaaid met antieke wereldkaarten, die nauwelijks ruimte hadden tussen zijn studieboeken en rondslingerende vuile was. In een hoek stond een stapeltje wereldbollen te wachten op klanten. Héél af en toe werd er iets besteld. Dan nam Frank de wereld in zijn handen, deed hem in een doos en stapte in de trein om het pakketje persoonlijk af te leveren bij de klant. Om gratis te kunnen bezorgen, was een OV-jaarkaart voldoende.
Opgegroeid in Nederland
Franks idee was goed en hij groeide als kool. Hierdoor stonden zijn kinderjaren in het teken van verhuizingen. In 2006 trok hij in zijn eerste kantoor aan de Donderslaan. Het invalidentoilet bouwde hij om tot mini-magazijn voor zijn mini-werelden. Zijn scherpe blik viel nu ook op andere bijzondere producten. Met gloednieuwe verrekijkers hield hij het oog op morgen, terwijl hij zijn telescopen richtte op de iets verdere toekomst. Toch keek Frank niet alleen in de verte: oog voor detail was minstens zo belangrijk. De net binnengekomen microscopen microscopen goed van pas. Maar toen hij begon te puberen bleek het huis te klein: hij verliet de Donderslaan.
De blik op oneindig, maar altijd oog voor detail
De Ulgersmaweg bood gelukkig zeeën van ruimte. Zijn nieuwe thuisbasis vulde hij met spullen voor in en om het huis: kapstokken, brievenbussen en klokken.. Door het hele land wisten mensen hem te vinden. Frank hield van Nederland, Nederland hield van hem, maar hij bleef nieuwsgierig naar meer. Op de fiets, destijds zijn nieuwste aanwinst, reed hij naar de grens om een kijkje over de schutting te nemen bij zijn Belgische buren. Daar kreeg hij een warm welkom.
Volwassen in de wereld
Inmiddels heeft Frank zijn puberjaren achter zich gelaten en is België een tweede thuis geworden. Door het succes in België begon het bij Frank weer te kriebelen: hoe zou de rest van Europa zijn? Voorzichtig maakte hij kennis met Engeland en Denemarken, waarna vele andere Europese landen volgden. En als jongvolwassene is hij nog lang niet uitgegroeid: de ene verhuizing is nog niet afgerond of de volgende begint alweer. Zo passen zijn kantoor en magazijn allang niet meer onder één dak en is zijn kantoor verhuisd naar het Winschoterdiep.
De wereld aan onze voeten, nog niks veranderd
Langzaam wordt Frank volwassen, maar hij is het nog lang niet. En dat hoeft ook niet zo snel. Het belangrijkst is dat hij diep van binnen altijd dat nieuwsgierige, vragen stellende kind blijft. Nuchter en realistisch, want Groninger, maar wel met een onbevangen blik op de wereld om hem heen. Dat heeft hem gebracht waar hij nu is. En de wereld die hij in 2004 al aan zijn voeten had? Die ligt daar nog steeds, alleen zijn zijn voeten wat groter geworden.