✔️ Gratis bezorging vanaf € 30,-Niet tevreden? ✔️ Gratis retourneren ✔️ Ophalen bij 5219+ afhaalpunten ✔️ Gratis retourneren                           🔓 Inloggen       |       Klantenservice

De basics van foto- en videografie

Foto- en videografie wordt steeds toegankelijker. Dankzij de verbeterde camera’s in telefoons kun je al gauw een fatsoenlijke foto of video maken. Hierdoor ontdekken steeds meer mensen hun passie voor een van de twee, of zelfs voor zowel fotografie als videografie. Ben jij ook handig geworden met het vastleggen van mooie momenten op de telefoon en wil je graag overstappen op professionelere apparatuur, maar weet je niet goed waar je op moet letten bij de aanschaf? Lees dan vooral even verder voor wat handige tips.

Videocamera’s: een ruim assortiment

Wanneer je wilt beginnen met filmen en op zoek bent naar apparatuur, zul je vast tegen dit “probleem” aangelopen zijn: er worden enorm veel verschillende camera’s verkocht, elk met eigen specificaties. Wanneer je net begint met filmen, is het verstandig om te beginnen met een laagdrempelige camera. Het bedienen van een camera kan best ingewikkeld zijn en daarnaast heb je meer nodig dan alleen de camera zelf. Daarom is het verstandig om eerst de basismaterialen, zoals een statief, één of meerdere grote geheugenkaarten (video’s nemen veel ruimte in beslag), eventueel een microfoon en bewerkprogramma’s aan te schaffen. Ook is het belangrijk om te bepalen wat je precies wilt gaan filmen. Maak je graag video’s vanuit de lucht? Dan is een drone, zoals de Dji mini 3, de meest geschikte optie.

Het fotografie starter pack

Ook bij fotografie geldt dat er veel verschillende apparatuur aangeboden wordt. Bij de aanschaf is het van belang om goed vast te stellen wat je wilt gaan fotograferen. Ben je geïnteresseerd in het vastleggen van sport of dieren? Dan is het aan te raden om een camera te kiezen met een hoog aantal frames per second (fps), zodat je veel beelden snel achter elkaar kunt vastleggen. Fotografeer je liever stilstaande beelden, zoals portretten van mensen? Dan bereik je een beter resultaat met een fullframe camera, welke met de juiste lens, ook wel objectief genoemd, een prachtige scherpte-diepte vastlegt. Bij een camera wordt het veelal door professionals aangeraden om te kiezen voor goed glas. Ofwel, kies voor een kwalitatief objectief, welke erom bekend staat goede en scherpe beelden te maken. Daarnaast is ook bij fotografie de aanschaf van een goed bewerkingspakket aan te raden.

Jouw foto- en videovaardigheden verbeteren

De overstap van een telefoon naar een camera kan best groot zijn. Het kost tijd om te leren waar elk knopje voor dient en waar termen als “ISO, RAW, WB en diafragma” voor staan. Daarnaast haal je helaas niet het gewenste resultaat door de camera op standaard in te stellen. Het kan helpen om een cursus te volgen, zodat je snel aan de slag kunt. Zo haal je de beste resultaten met jouw nieuwe hobby.

Frank.nl
Logo
Shopping cart