✔️ Gratis bezorging vanaf € 30,-Niet tevreden? ✔️ Gratis retourneren ✔️ Ophalen bij 5219+ afhaalpunten ✔️ Gratis retourneren                           🔓 Inloggen       |       Klantenservice

De beste manier om voordelig te bellen

Een kostenpost die we sinds een aantal jaren allemaal hebben, is die van de kosten voor een mobiele telefoon. We bellen, appen en mailen wat af. Dat doen we allemaal vanaf die smartphone. Dit is een kostenpost die vrij snel hoog op kan lopen, zeker wanneer je een gezin hebt waar iedereen een eigen telefoon heeft. Kinderen hebben vaak op de basisschool al een eigen device, en dat wordt de jaren daarna alleen nog maar logischer. Toch zijn er manieren om de kosten van je mobiele telefoongebruik een beetje te drukken. Hoe je dat doet? Lees snel verder. 

Tweede ronde 

Een mobiel abonnement sluit je vaak voor twee jaar af. Je betaalt dan een all-in prijs, waarbij je betaalt voor een bundel van data en belminuten en de telefoon. Wanneer deze twee jaar zijn afgelopen is de telefoon afbetaalt en is het jouw eigendom. Mocht je niet opletten, dan verlengt de provider vaak je abonnement en betaal je disproportioneel veel voor weinig data en minuten. Veel mensen vonden het tot voor kort vervolgens een hoogtepunt om dan een nieuwe telefoon uit te zoeken. Iets wat zeker leuk is, maar niet de beste keuze op financieel gebied. Wanneer je telefoon nog van goede kwaliteit is, is het slimmer om een Sim Only af te sluiten. De innovaties van de verschillende telefoons zijn tegenwoordig toch niet meer van zodanig niveau, dat dit de reden moet zijn om een nieuwe telefoon te gaan nemen. Slimmer is om je oude nog een tijdje te gebruiken, de kosten die je er mee bespaart liegen er niet om. 

Toch stuk? 

Het fijne aan een sim only abonnement is dat je ze vaak zeer snel kan omzetten naar een abonnement mét toestel. Maar ook hier kun je op besparen door niet voor standaard een abonnement met toestel te gaan, maar voor een sim only abonnement met een refurbished toestel. Deze schaf je in één keer aan voor een fractie van de nieuwwaarde, maar is uiteraard wel van eenzelfde kwaliteit. Ze worden gewoon verkocht door bedrijven die ook garantie afgeven. Wanneer je gaat uitrekenen wat je in totaal voor een nieuw toestel betaalt (24 keer het maandbedrag) versus het bedrag wat je in één keer voor een refurbished variant betaalt, dan is de keuze vaak snel gemaakt!  

Kortom; om voordelig je telefoon te gebruiken zijn er vandaag de dag heel wat slimme trucjes te bedenken. Waar vroeger de ene telefoon echt weer een enorme verbetering was ten opzichte van de volgende is dat vandaag de dag wel anders. De telefoons kennen nu nog maar kleine verbeteringen die alleen de echte liefhebber of specialist zal merken. De kosten daarentegen blijven nog wel altijd hoog, zeker in deze dure tijden. Wees dus een beetje zuinig op je telefoon en probeer de houdbaarheid ervan te verlengen door hem nog een keer twee jaar te gebruiken nadat je termijn verstreken is. Dit verlengt de houdbaarheid ervan, is duurzaam en ook nog eens veel voordeliger. Tel uit je winst! 

Frank.nl
Logo
Shopping cart