✔️ Gratis bezorging vanaf € 30,-Niet tevreden? ✔️ Gratis retourneren ✔️ Ophalen bij 5219+ afhaalpunten ✔️ Gratis retourneren                           🔓 Inloggen       |       Klantenservice

De fatbike: een veelzijdige fiets

Vandaag de dag worden ze steeds populairder. Je ziet ze dan ook overal, in het dorp, de stad en zelfs in de bossen: de fatbike. Deze snelle fiets, ondersteund door een motor, maakt het verplaatsen van A naar B enorm makkelijk. Voorzien van een fors maar licht aluminium frame, stevige banden en een motortje, kan de fatbike zich makkelijk verplaatsen over verschillende ondergronden. Dit maakt dat de fiets geschikt is voor mountainbiken en sporten, maar ook voor dagelijks woon- en werkverkeer. Een zeer veelzijdige fiets dus!

Verken de natuur terwijl je sport

Het grootste voordeel van fatbikes is het feit dat je er grote afstanden mee kunt afleggen, zonder dat het fietsen te zwaar wordt. De fatbike is namelijk voorzien van een motor met een netto vermogen van tot wel 250 watt. Naast dat het fietsen fysieke voordelen biedt, wordt de mentale gezondheid er ook beter van. Door de frisse lucht en de zon zal stress verminderen, wat weer leidt tot een positieve gemoedstoestand. Door te fatbiken kun je dus calorieën verbranden en tegelijk de natuur verkennen. Dankzij de brede banden fiets je gemakkelijk door modder, over onverharde paden en zelfs door de sneeuw. Het is dan ook de perfecte optie om op een comfortabele manier te sporten.

Vermijd de file

Naast onverharde wegen zijn fatbikes natuurlijk ook geschikt voor het fietspad. Naast dat het grip levert, zorgen de dikke banden namelijk ook voor verhoogd comfort. Dit maakt dat de fatbike uitermate geschikt is voor dagelijks woon- en werkverkeer. Met behulp van de elektromotor kom je fit en onbezweet aan op je werk en heb je daarnaast geen moment in de file hoeven te staan. Een win-winsituatie!

Regelgeving rondom het gebruik van een fatbike

Uiteraard zijn er rondom fatbikes wel een aantal regels, net zoals bij normale fietsen. Zo is het verplicht om een wit voorlicht en een rood achterlicht te hebben, zodat je ook in het donker goed zichtbaar bent. Verder hoef je ondanks de ondersteunende elektromotor geen rijbewijs te hebben. Je hoeft daarnaast geen helm te dragen en de fatbike heeft ook geen kenteken nodig. Een fatbike mag niet harder dan 25 kilometer per uur kunnen rijden en mag een maximaal vermogen van 250 watt hebben. Een zwaardere, begrensde motor is volgens de wetgeving niet toegestaan, ondanks dat deze wel verkocht worden. Je bent dan ook niet verzekerd bij een ongeval met letselschade wanneer je een zwaardere motor op de fiets hebt zitten.

Frank.nl
Logo
Shopping cart