Wanneer je besluit een feestje te geven dan komt er veel op je af; waar ga je het feestje geven? Wie ga je uitnodigen? En wat is het budget? Vooral die laatste is allesbepalend voor hoe je het aan gaat pakken. Wanneer je een ruim budget hebt, kun je veel zaken uit handen geven en verschillende mensen en bedrijven vragen het voor je te organiseren. Wanneer je een gelimiteerd budget hebt, zul je meer zelf moeten doen. Maar dan is het nog wel steeds mogelijk een knalfuif te geven! Wat je wilt weten voordat je start met de organisatie hiervan? Dat lees je in dit blog!
In deze koopgids
1. De locatie huren voor een symbolisch bedrag
Wanneer je je feest niet thuis kunt geven, zijn er nog steeds veel andere locaties waar het mogelijk is tegen een scherpe prijs je feest te geven. Van kantines van sportverenigingen die in het weekend leegstaan tot een sociaal buurthuis. Bij veel plekken kun je tegen een symbolisch bedrag al de ruimte huren en heb je vervolgens niet de rommel thuis. Ook kun je bij dit soort plekken helemaal zelf de regie pakken. Je mag zelf je eten en drinken meenemen en hoeft niet gebruik te maken van standaard personeel. Ongetwijfeld heb je wel een buurmeisje of neefje die voor jou als barman of -vrouw wil werken die avond, tegen een kleine vergoeding zijn de meeste pubers hier wel voor te porren. Dus vraag rond naar locaties waar je zelf alles kunt regelen, deze zijn vaak zeer voordelig. Vergeet ook niet opties zoals het park of een bos in de zomer. Wanneer het mooi weer is, kun je ook in deze openbare ruimtes vaak prima een feest geven.
2. Haal de catering uit de super
Wanneer je de locatie hebt gevonden is het natuurlijk de catering die je moet regelen. Ga gewoon naar de supermarkt en haal daar alle producten die je nodig hebt. De beste rose wijn haal je gewoon in de supermarkt vandaag de dag, net als de perfecte ingrediënten voor hapjes. Bij die laatste is het aan te raden om even te googelen naar leuke recepten. Zelf saucijzenbroodjes maken is super eenvoudig en goedkoop, en wel iets wat bij veel mensen enorm in de smaak valt. Houd er ook rekening mee dat er wel koeling moet zijn, dus kijk of er een koelkast en/of koelbox is en vraag anders of vrienden er nog één hebben bij hun kampeerspullen.
3. Loop niet leeg op de aankleding
Ten slotte is het nog zaak om het leuk aan te kleden. Maar ook dit hoeft niet veel te kosten. Ballonnen zorgen er áltijd voor dat iets er feestelijk uitziet en slingers hebben precies hetzelfde effect. Iets wat ook altijd de feestvreugde verhoogt, zeker wanneer het donker wordt. Zijn lichtsnoeren. Deze kun je vaak weer hergebruiken en kosten qua aanschafprijs echt niks. Dus ga even langs een goedkope winkel voor wat accessoires en hangt het op en voor je het weet kan het feest beginnen.
Met bovenstaande tips kun jij een heel leuk feest geven zonder dat het veel hoeft te kosten. Alvast veel plezier gewenst!