✔️ Gratis bezorging vanaf € 30,-Niet tevreden? ✔️ Gratis retourneren ✔️ Ophalen bij 5219+ afhaalpunten ✔️ Gratis retourneren                           🔓 Inloggen       |       Klantenservice

Het beste bureau voor je (thuis)kantoor: zo vind je het

Of het nu voor een opleiding of werk is, velen brengen dagelijks uren achter hun computer door. Een (thuis)kantoor – of werkplek dient daarom een plek te zijn waar je comfortabel en geconcentreerd aan de slag kunt. Een plek die rust geeft, maar ook inspiratie. En mogelijk een met een professionele uitstraling naar klanten die er op bezoek komen. Een van de zaken die invloed hebben op dit alles, is je bureau. Hieronder lees je diverse tips over het vinden van het beste bureau voor je kantoor thuis of op de zaak.

Aandachtspunten bij het kiezen van een bureau

Samen met een bureaustoel vormt een bureau de belangrijkste ondersteuning van je lichaam tijdens al die uren zitten. Daarom moet beide kantoormeubelen goed bij je fysieke kenmerken en voorkeurszithouding passen. Daarnaast bepaalt het uiterlijk van je bureau mede de sfeer in je kantoor. Het ‘beste’ bureau is niet zomaar te benoemen, omdat het dus altijd afhankelijk is van meerdere factoren wat het best is in jouw situatie. Waar kun je allemaal op letten bij het kiezen van een bureau?

Ergonomie

Langdurig zitten leiden tot gezondheidsklachten. Op korte termijn kun je denken aan slapende benen, of een stijve arm of hand. Na wat beweging verdwijnen de klachten meestal weer. Maar houd je langdurig een verkeerde zithouding aan? Dan kunnen blijvende klachten ontstaan, zoals chronische rugklachten. Wil jij de kans op dit soort klachten zo klein mogelijk maken? Kies dan goed kantoormeubilair zoals een bureau dat je aan kunt passen aan je lichaamsbouw en favoriete zithouding. Een ergonomisch bureau kun je in hoogte aanpassen. Het beste is een hoogte waarbij het blad dezelfde hoogte heeft als de armleuningen van je bureaustoel.

Heb je bijvoorbeeld al rug- of RSI-klachten? Overweeg dan een zit-sta-bureau.

Bureaustoel-beste

Grootte en vorm

Verder is het ook belangrijk dat de grootte en de vorm van het bureau passen bij je kantoor. Kies je een te klein bureau? Dat werkt niet alleen fijn, maar valt ook nog eens weg in de ruimte. Zeker als je ervoor kiest het bureau middenin het kantoor neer te zetten in plaats van tegen een wand. Een te groot bureau daarentegen is ook weer niet handig. Er blijft te weinig loopruimte over, en het maakt je kantoor optisch kleiner.

Ook de vorm is best iets om over na te denken. Vaak kiezen mensen een rechthoekig bureau. Maar wil je graag wat meer werkruimte, of wil je meer ruimte langs de wanden goed benutten? Dan kan een hoekbureau of een bureau met een L-vorm een betere optie zijn.

Kleur

Zowel bureaubladen als onderstellen kun je tot slot in allerlei kleuren krijgen. Een geheel wit bureau oogt rustig en rustig. Wat chiquer en uitgesprokener, is een modern zwart bureau. Ben je op zoek naar een landelijke of natuurlijke uitstraling? Kijk dan eens naar houten bureaubladen.

Succes met zoeken van het beste bureau

Je bureau is belangrijk om je lichaam te ondersteunen terwijl je zit. Daarnaast moet het passen bij je kantoor, en zegt het iets over je persoonlijkheid en status. Met bovenstaande tips kies jij het beste bureau voor jouw lichaamsbouw en de uitstraling die je wil creëren!

Frank.nl
Logo
Shopping cart