✔️ Gratis bezorging vanaf € 30,-Niet tevreden? ✔️ Gratis retourneren ✔️ Ophalen bij 5219+ afhaalpunten ✔️ Gratis retourneren                           🔓 Inloggen       |       Klantenservice

Het maximale uit jouw printer halen

Nu er meer en meer in de cloud wordt gewerkt, is een print op papier helemaal niet zo gebruikelijk meer. Toch zijn er nog altijd situaties waarin hard copy wel waardvol is. Daarom is het ook belangrijk dat je op kantoor over de mogelijkheden beschikt om gewoon documenten uit te printen wanneer dit nodig is. Het is dan ook wel zaak om te zorgen dat je jouw printer door en door kent. Wanneer je er het maximale uit kan halen, dan heb je altijd de juiste prints bij de hand op het moment dat het ertoe doet.

De juiste printer uitkiezen

Het begint allemaal bij het neerzetten van een goede basis. Het is dus zaak om eerst eens te bepalen of de printer waar je nu mee werkt nog wel voldoet met het oog op de plannen die je ermee hebt. Heb je een modern model dat overal te bedienen is? Of heb je nog een oude printer aan een kabel? Het is ook belangrijk om te bekijken hoe er met de kleuren wordt gewerkt en hoe snel de printer kan printen. Al dit soort zaken maken een groot verschil in hoe goed je ermee werkt.

De juiste inkt gebruiken

Om goede kwaliteit te leveren is niet alleen de printer een belangrijk element. Ook de inkt waarmee je werkt is van groot belang. Een goede HP cartridge is bijvoorbeeld van grote waarde wanneer je met een HP-printer werkt. Al is het dan wel ook belangrijk dat je de cartridge en de printer goed met elkaar matcht. Zo kies je bijvoorbeeld specifiek voor de vulling van een HP 963 wanneer dit het model is dat je gebruikt. Dit hoeft overigens niet perse de cartridge van de fabrikant zelf te zijn. Er is nog veel meer mee mogelijk.

Het soort afdruk

Ook is het belangrijk om goed na te denken over het soort afdruk dat je maakt. Is het voor jou zo dat je vooral documenten met tekst afdrukt? Of is het ook zo dat je veel foto’s verwerkt die op papier moeten komen? Dit heeft natuurlijk een grote invloed op het soort papier dat je gebruikt. Zo is er fotopapier en normaal papier. Gebruik je normaal papier, dan heb je ook nog eens met verschillende diktes te maken. Dit is bijvoorbeeld van belang wanneer je de afdrukken ook moet uitdelen. Het is goed om dit dus allemaal ook mee te nemen wanneer je een keuze maakt.

Mogelijkheden om uit te breiden

Tot slot is het fijn wanneer jouw printer ook toekomstbestendig is. Bijvoorbeeld door de mogelijkheden om deze uit te breiden. Waar je voorheen misschien een hele nieuwe printer kocht, is het tegenwoordig zo dat uitbreiden ook gemakkelijk mogelijk is. Dit is overgewaaid uit een andere vorm van printen, namelijk het 3D printen. Het is dan ook goed om te bekijken welke opties er zijn en wat er in de toekomst nog meer mogelijk zou kunnen worden. Daar kan je dan goed jouw keuze voor een bepaald  model op baseren.

Frank.nl
Logo
Shopping cart