✔️ Gratis bezorging vanaf € 30,-Niet tevreden? ✔️ Gratis retourneren ✔️ Ophalen bij 5219+ afhaalpunten ✔️ Gratis retourneren                           🔓 Inloggen       |       Klantenservice

Hoe begin je een carrière als DJ?

Het is de grote droom van vele jongeren. Een carrière in de muziek beginnen. Nederland staat er natuurlijk al tientallen jaren om bekend de beste DJ’s van de wereld op te leiden. Het is dan ook niet vreemd dat veel jongens en meisjes ervan dromen zelf ook ooit op festivals te staan en het publiek op te zwepen. Maar hoe begin je eigenlijk een carrière als DJ? Wat heb je ervoor nodig en hoe zet je jouw eerste stappen. In dit artikel leer je er alles over.

Een goede set-up

Wanneer je als DJ aan de slag wilt gaan, dan zal je eerst de fijne kneepjes van het vak moeten leren. Dat begint allemaal thuis. Daarvoor moet je dan wel voor een goede set-up zorgen. Dit is de combinatie van apparatuur die je nodig hebt om goed te presteren. Denk aan een mixer, controller en draaitafels. Maar denk ook aan elementen zoals Rode microfoons. De hedendaagse DJ moet meer kunnen dan alleen maar leuke muziek opzetten. Het is belangrijk om het publiek te vermaken en een microfoon komt dan goed van pas.

Leer muziek begrijpen

Om goed te kunnen draaien is het ook belangrijk om muziek goed te leren begrijpen. Daarom is het belangrijk om hier ook veel tijd aan te besteden. Zet een goede hoofdtelefoon op en ga platen ontleden. Zo snap je wat succesvol is en wat je hiermee kan. Dit is een essentieel onderdeel van het draaien, want je wilt straks natuurlijk een verhaal kunnen vertellen met jouw muziek. Alle stukjes van de set moeten dan met elkaar kloppen. Kennis van muziek in alle vormen kan hier heel belangrijk in zijn. Beperk je ook niet tot slechts één stijl, maar leer alles wat er te leren valt.

Optreden voor publiek

De volgende stap die je moet zetten, is het leren optreden voor publiek. Natuurlijk kan je de techniek gewoon op jouw slaapkamer leren, maar het gaat niet alleen maar om goed mixen. Het gaat er ook om dat je leert aanvoelen wat het publiek wil. Je kan beginnen door je bluetooth speakers buiten te zetten en voor je vrienden en familie te gaan draaien. Vanaf daar kan je misschien kleine optredens in een plaatselijke kroeg of op privéfeestjes verzorgen. Om zo stap voor stap steeds verder te komen. Zo kom je uiteindelijk bij het grote doel dat je voor ogen hebt.

De nieuwe Tiesto?

Stel nu dat je al deze stappen zet en het gaat goed. Dan is de kans natuurlijk aanwezig dat jij de nieuwe Tiesto, Afrojack of Martin Garrix wordt. Dat is uiteindelijk ook het ultieme doel dat je hebt. Dat jouw sets zo hard uit de speakers knallen dat de bezoekers daar festivaloordopjes voor nodig hebben. Wanneer je er serieus mee aan de slag gaat en je geeft niet snel op, dan zo dit je zomaar eens kunnen lukken. Dat begint dan dus wel allemaal bij het aanschaffen van de juiste apparatuur en heel veel uren oefenen op je slaapkamer bij je ouders thuis.

Frank.nl
Logo
Shopping cart