✔️ Gratis bezorging vanaf € 30,-Niet tevreden? ✔️ Gratis retourneren ✔️ Ophalen bij 5219+ afhaalpunten ✔️ Gratis retourneren                           🔓 Inloggen       |       Klantenservice

Hoe kun je jouw munten verkopen? Een gids voor beginners

Het kan zo zijn dat jij al jarenlang bezig bent met het verzamelen van mooie munten. Het kan ook zijn dat je munten hebt geërfd of wil doorverkopen. Nu je de collectie volledig wil verkopen of hem juist wil verkleinen, kan het een slimme zet zijn om de munten te verkopen. Maar waar moet je in hemelsnaam beginnen? In deze blog nemen we je mee met de stappen om munten te gaan verkopen.

Doe goed onderzoek naar je munten

De eerste stap in het proces om je munten te gaan verkopen is om een goed idee en beeld te krijgen van de munten die je in bezit hebt. Wil je bijvoorbeeld zilveren munten verkopen, of misschien wel gouden munten? Het is belangrijk om te identificeren wat voor een munt je in handen hebt. Bepaal het type (zilver, goud, platina etc.), bepaal de staat (bijvoorbeeld uncirculated, proof of circulated), de huidige marktwaarde en de zeldzaamheid van de munt. Het is belangrijk dat je goed onderzoek doet online en de prijzen vergelijkt van de verschillende aanbieders. Kijk hierbij ook naar de reviews van de partij waar je de munten wilt verkopen en of zij transparant zijn over de prijzen die zij aanbieden op de website. Wil je de munten zelf langsbrengen bij een kantoor of dit verzekerd laten ophalen? Dit zijn ook vragen die je in overweging dient te nemen bij een verkoop. Veel partijn laten het namelijk verzekerd ophalen tegen een klein bedrag. 

Online marktplaats

Er zijn vele online winkels waar je tweedehands spullen of zelfs specifiek munten kunt verkopen. Denk hierbij aan Etsy of Ebay, hier richt je vaak op andere verzamelaars van munten. Je kunt zelf de verkoopprijs instellen, wat een voordeel is. Een nadeel kan zijn dat het lang kan duren voordat je een bod hebt, en dat je het online moet zetten en de verkoop helemaal zelf moet doen.

Lokale munthandelaar

Een andere mogelijkheid is om naar een lokale munthandelaar te gaan, dit kan in een fysieke winkel of via een online webshop. Deze munthandelaren zijn vaak snel en assertief als het gaat om snel munten van je kopen. Het nadeel is dat deze handelaren niet altijd de hoogste prijs betalen omdat ze genoeg aanbod hebben.

Veiling

Ook is er nog de optie voor een veiling. Een veiling kan wederom online of offline plaatsvinden en deze bereiken vaak een groot publiek dat interesse heeft in deze niche markt. De verkoopprijs kan flink oplopen als mensen hoog gaan bieden en elkaar willen overbieden. Het kan wel even duren voordat je een geschikte veiling vindt.

Zorg dat de munten klaar zijn voor de verkoop

Wanneer je hebt geïdentificeerd welke munten je hebt, welke je wil verkopen en de verkoopplek hebt uitgekozen, is het tijd om de munten klaar te maken voor de verkoop. Zorg ook voor een goede manier van transport, om de munten veilig te vervoeren. Zorg altijd dat niemand aan de doos kan herkennen dat j wat waardevols verstuurt en doe lekker veel tape om het doosje heen ter versteviging en beveiliging.

Frank.nl
Logo
Shopping cart