✔️ Gratis bezorging vanaf € 30,-Niet tevreden? ✔️ Gratis retourneren ✔️ Ophalen bij 5219+ afhaalpunten ✔️ Gratis retourneren                           🔓 Inloggen       |       Klantenservice

Hoe ontwerp en maak je een moderne badkamer?

De een heeft net een nieuw huis gekocht en wil de badkamer gaan renoveren, terwijl de ander gewoon vernieuwing wilt in de badkamer. In beide gevallen zijn er veel opties die je kunt onderzoeken en uitvoeren. Wil je voor een moderne badkamer gaan? Of blijf je liever in de huidige stijl met een paar vernieuwingen? Wij hebben enkele tips voor je en enkele manieren om nieuwe inspiratie te verzamelen.

Begin met de constructie van een plan

Als je een lege badkamer hebt wat je nog compleet moet inrichten zal het makkelijker gaan in vergelijking met een badkamer die al volledig vol staat. Met een lege badkamer heb je meer de mogelijkheid om bepaalde aspecten te visualiseren, maar met een volle badkamer kan dit ook. Het zal alleen iets meer moeite kosten. Als je een plan gaat maken van de constructie is het mogelijk dat je je eigen creatieve brein zijn gang laat gaan, maar je kan ook kiezen voor een specialist zoals sanitairkamer.nl. Met behulp hiervan kan het makkelijker zijn om je dromen te realiseren en bestaat de kans dat je het eerder gaan zien in de complete visuele staat.

Begin met een strakke basis

In veel gevallen begint het ontwerp van een moderne badkamer met een strakke en minimalistische basis. Veel mensen kiezen ervoor om een basis uit te zoeken van glas, keramiek en/of natuursteen. Door middel van overdreven versieringen los te laten kan je een design krijgen wat symmetrisch is. Tegenwoordig kiezen veel mensen ervoor om voor opties te gaan zoals een inloopdouche zonder drempel, een vrijstaand bad of een zwevend toilet zoals die van Geberit sanitair. Hier zal je dan uiteindelijk ook de rest van je badkamer design omheen moeten bouwen, want dit zullen de statement stukken zijn.

Geef je creatieve brein de vrije loop

Het hoeft natuurlijk niet alleen maar basic te zijn. Door middel van spelen met contrasten in het badkamer design kan je nieuwe combinaties ontdekken wat je zullen verbazen. Het kan zomaar zijn dat jij combinaties tegenkomt die je het liefste wilt verwerken in je nieuwe badkamer. Naast de nieuwe kleurencombinaties kan je er ook voor kiezen om alleen met contrasten te gaan spelen. Zo moet je onder andere denken aan combinaties zoals donkere vloertegels met lichte wandtegels. Experimenteer ook met materialen zoals glas, chroom en hout om interessante texturen toe te voegen.

Gebruik alle ruimte wat ter beschikking wordt gesteld

Moderne badkamers staan erom bekend dat ze alle ruimte gebruiken. Dit komt doordat deze badkamers vaak op plekken worden gemaakt waar niet veel ruimte hier. Bij het inrichtingen is het dan ook belangrijk dat je hier rekening mee houdt, maar alleen als dat echt nodig is voor in jou badkamer. Zo zijn er enkele opties zoals inbouwkasten, wandplanken en ladeblokken ideaal om rommel op te ruimen die anders in de weg zou liggen. Zo kan jij voor jezelf en gasten een opgeruimde badkamer hebben waar je in alle rust kan zijn.

Voeg je eigen personal touches toe

Het hebben van een moderne badkamer is heel stijlvol, maar je moet er ook je eigen draai aan geven. Zoals elke ruimte in het huis moet een badkamer ook gepersonaliseerd zijn. Dan heb ik het niet over een tandenborstel of tandpasta, maar dan hebben we het over spullen zoals een handdoekrek, zeepdispensers en badmatten in bijpassende kleuren. Als je van het moderne en minimalistische design houdt, maar toch een vleugje kleur wilt toevoegen kan je er nog altijd voor kiezen om je eigen muur deels te verven. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat de badkamer een groot geheel word. Naast attributen die je op dagelijkse basis gebruikt kan je er ook voor kiezen om planten, kunstwerken en geurkaarsen toe te voegen voor een vleugje warmte en sfeer.

Het realiseren van een moderne badkamer is makkelijker dan je zou verwachten. Het is echter een taak die veel moeite en plannen vereist. Het zal uiteindelijk een project zijn wat een tijd zal gaan duren, maar wel de moeite waard is.

Frank.nl
Logo
Shopping cart