✔️ Gratis bezorging vanaf € 30,-Niet tevreden? ✔️ Gratis retourneren ✔️ Ophalen bij 5219+ afhaalpunten ✔️ Gratis retourneren                           🔓 Inloggen       |       Klantenservice

Hoe weet je welk matras bij jou past?

Als het gaat om het krijgen van voldoende slaap van de juiste kwaliteit, dan speelt het matras daar een zeer grote rol in. Heb je niet het goede matras? Dan kan het zo zijn dat je veel minder goed slaapt dan je zou willen. Daarom is het ook goed om te weten welke soorten matrassen er zijn en hoe je ontdekt welke het beste bij jou past. In dit artikel gaan we de verschillende soorten matrassen en de kenmerken doornemen. Zo kan de keuze een stuk gemakkelijker maken voor jou.

Verschillende soorten materialen

Je kan matrassen op allerlei soorten manieren indelen. Daarom is het vaak ook aan te raden om bij een expert op dit gebied te kijken. Daar vind je namelijk al deze verschillende soorten terug, zodat je ze goed met elkaar kan vergelijken. Een belangrijk onderscheid kan je maken op het gebied van de materialen die gebruikt worden. Vooral wanneer het gaat om de vulling is het zo dat er veel verschil tussen de materialen zit en dat dit dus ook invloed kan hebben op de kwaliteit van jouw slaap. Zorg dus dat je je hier goed in verdiept bij je keuze.

Een boxspring kiezen

Wanneer je een goede keuze wilt maken, dan kom je vaak uit bij een boxspring. Dit is het soort matras dat de laatste jaren op het overgrote deel van de bedden terecht is gekomen. Daarom is het ook niet vreemd wanneer jij daar ook voor kiest. De belangrijkste reden voor het succes van deze matrassen is de mate van steun die ze bieden. Wanneer je bekijkt wat Boxspring Xpert allemaal te bieden heeft, dan ontdek je ook nog eens dat het allemaal geheel op jouw maat gesneden kan zijn. Zo slaap je er alleen maar beter door.

Extra veel steun

Er zijn ook andere soorten matrassen die veel meerwaarde kunnen bieden. Sommige mensen hebben nu eenmaal extra veel steun nodig. In dat geval is het bijvoorbeeld slim om voor een koudschuim matras te kiezen. Dit is namelijk het soort matras dat zich aanpast aan jouw lichaamsvormen. Het is wel heel lekker om op die manier te zorgen dat je precies de juiste mate van steun voor elk deel van je lichaam krijgt. Daarom kan het ook de moeite waard zijn om dit soort matrassen een kans te geven. Door te vergelijken kom je tot de juiste optie.

De slaaphouding meewegen

Het volgende punt dat je meeweegt om te bepalen welk soort matras voor jou heel geschikt is, is de slaaphouding die je aanneemt. Dit maakt een heel groot verschil in het soort model dat je nodig hebt. Slaap je op je buik, zij of rug? Dit is wel heel belangrijk om eerst te bepalen. Het verschil zit opnieuw in de mate van steun die je zal krijgen van elk soort matras. Een model dat aansluit op jouw houding zal jou nu eenmaal meer bieden. Zo slaap je er dus ook een flink stuk beter op. Onderschat niet hoe groot het verschil in deze matrassen kan zijn.

Eigenschappen van het matras

Je hebt je bij de vorige punten vooral gericht op de steun en de hardheid van het matras. Er zijn echter ook andere zaken om op te letten. Zo is het bijvoorbeeld fijn wanneer jouw matras goed ventileert. Dit betekent dat het niet te klam en te warm wordt als je erop ligt. Dit is vooral in de zomer fijn. Daarnaast heeft het ook een heel ander voordeel. Goede ventilatie is namelijk ook een belangrijk onderdeel van de lange levensduur. Dat is direct ook belangrijk om mee te wegen bij het volgende punt van aandacht.

De kwaliteit van het matras

Het is natuurlijk ook belangrijk om aandacht te hebben voor de algehele kwaliteit van het matras. De steun krijgen die je nodig hebt is fijn, maar alleen als dit op de lange termijn ook gelijk blijft. Dat betekent dus dat je bekijkt hoe het met de levensduur van een matras gesteld is. Waarbij je natuurlijk wel ook kijkt naar wat jij eraan kan doen om dit te verbeteren. Bijvoorbeeld door het met enige regelmaat om te keren. Zo kan je zorgen dat je er nog veel meer uit kan halen en er veel langer mee kan doen.

Het soort bed

Het is belangrijk om niet te vergeten wat voor soort bed je eigenlijk hebt. Het mag duidelijk zijn dat je voor een 2 persoons frame een heel ander soort matras nodig hebt dan voor een 2 zits slaapbank. Het is wel zo dat de kenmerken die hiervoor genoemd werden allemaal toe te passen zijn op de matrassen voor de verschillende soorten bedden. Alleen moet je dan dus wel een specifiek model voor een specifiek soort bed kiezen om er zeker van te zijn dat je er optimaal van profiteert. Zorg dat je dit niet uit het oog verliest.

Rekening houden met persoonlijke factoren

Een laatste punt dat belangrijk is om mee te nemen, is dat van de persoonlijke factoren. Je kan dan bijvoorbeeld denken aan allergieën waar je mee te maken hebt. Wanneer je daar last van hebt, dan kan een matras nog zo stevig en ventilerend zijn, maar goed slapen erop zal dan geen mogelijkheid zijn. Het is dan dus wel heel fijn om een matras te hebben dat van materialen is gemaakt waar jij goed tegen kan. Zelfs wanneer de andere factoren dan iets minder optimaal zijn. Dit kan een groot verschil in de kwaliteit van jouw slaap maken.

Met andere zaken rekening houden

Naast het gebruik van het juiste matras spelen ook talloze andere dingen mee in het krijgen van voldoende goede slaap. De kwaliteit van de lucht in de slaapkamer speelt bijvoorbeeld een rol. Dit kan je controleren met een luchtreiniger. Ook het licht is essentieel. Daarvoor kan je met ledstrips of andere ledverlichting werken. Daarnaast is het ook belangrijk om zaken zoals de temperatuur, de verduistering en het isoleren tegen geluid goed op orde te hebben in je slaapkamer. Dat soort zaken spelen allemaal net zo goed een rol als de keuze voor het juiste matras.

Frank.nl
Logo
Shopping cart