✔️ Gratis bezorging vanaf € 30,-Niet tevreden? ✔️ Gratis retourneren ✔️ Ophalen bij 5219+ afhaalpunten ✔️ Gratis retourneren                           🔓 Inloggen       |       Klantenservice

Houd je huis warm tijdens deze koude winter

De dagen worden weer korter, de nachten langer en de temperatuur daalt aanzienlijk: het is weer winter. In de winter kan het best lastig zijn om je huis goed warm te houden. Vooral met de stijgende energie- en gasprijzen kiezen velen ervoor om de kachel lager te zetten. Is het bij jou in huis onbehaaglijk, maar wil je liever niet te veel stoken? Met deze tips houd je het warm in huis, zonder dat je er een enorme gasrekening aan overhoudt.

Verbeterde verwarmingstechnieken maken het verschil

Maak je op dit moment vooral gebruik van een kachel? Dan is het mogelijk de moeite waard om over te stappen op andere verwarmingstechnieken. Door hernieuwbare energiebronnen te gebruiken, kun je op een efficiënte en duurzame manier het huis verwarmen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van zonnepanelen, of het aanschaffen van een warmtepomp. Beiden zijn grotere uitgaven, maar na een aantal jaar is het zeker op financieel gebied een interessante keuze. Ook in combinatie met vloerverwarming is dit een interessante keuze. Met behulp van vloerverwarming hoef je de temperatuur minder hoog te zetten om de ruimte ook daadwerkelijk te verwarmen, waar dat met een kachel wel moet. Daarnaast is vloerverwarming online kopen tegenwoordig ook een optie, zodat je het makkelijk en snel kunt regelen.

Houdt de warmte binnen door te isoleren

Isoleren is een belangrijke stap in het warm houden van je huis. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld de overstap naar dubbel glas, wat een isolerende werking heeft. Enkel glas heeft namelijk de neiging om warmte naar buiten te lekken, en kou naar binnen. Dankzij het dubbele glas wordt dit proces tegengehouden en krijg jij het niet koud in huis. Daarnaast kun je het dubbele glas ook combineren met isolerende raamdecoratie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dikke gordijnen. Er zijn zelfs speciale gordijnen voor het tegenhouden van kou. Hierdoor blijven de stookkosten laag en het huis lekker warm.

Een paar simpele en goedkope tips

De laatste tip is het gebruik van radiatorfolie en warmte gevende decoratie. Wanneer je een radiator gebruikt, gaat er veel warmte verloren aan de achterkant van de radiator. De warmte verdwijnt dan naar buiten, wat natuurlijk zonde is. Door radiatorfolie te gebruiken zorg je ervoor dat de warmte in huis blijft. Daarnaast kan het gebruik van kaarsen ook helpen in het verwarmen van het huis. Het zal uiteraard een minder grote bijdrage leveren dan een verwarming, maar elk kleine beetje helpt. Door een aantal kaarsen aan te steken wordt het huis weer wat warmer en het ziet er ook nog eens leuk uit.

Frank.nl
Logo
Shopping cart