Alles wat je moet weten over het kopen van een kunstkerstboom

Elk jaar is het optuigen van de kerstboom een gezellig moment. Helaas is het zo dat wanneer je een echte kerstboom te vroeg in huis haalt hij tijdens de kerst al bruin kan worden of zelfs kaal is. Een kunstkerstboom levert in dit opzicht vele voordelen. Al zet je hem maandenlang neer, hij zal zijn mooie groene kleur behouden. Daarnaast blijven de naalden en takken altijd vastzitten aan de boom. Dat scheelt je na de kerst vele uren dennennaalden opvegen. Het is dus niet voor niets dat deze bomen jaarlijks populairder worden! Kunstkerstbomen zijn verkrijgbaar in vele maten, kleuren en stijlen. Zo is er voor elk interieur de ideale boom te vinden. Frank helpt je om erachter komen welke kunstkerstboom het beste bij jou past, en hoeveel kerstlampjes, ballen en slingers je nodig hebt om jouw boom mooi te versieren. Maar ook voor advies over kerstboom-accessoires, zoals een sierlijke mand of een vrolijk kerstkleed, ben je hier op het juiste adres.

Ga naar alle kunstkerstbomen

Waar plaats je de kunstkerstboom?

Sommige kunstkerstbomen zijn ongeschikt om buiten te plaatsen. Daarom is het belangrijk om voordat je een aankoop doet al te beslissen waar je de boom wilt gaan neerzetten. Om je te helpen bij je beslissing heeft Frank een overzichtelijke gids voor je gemaakt. Hier kun je alles vinden waarop je moet letten.

  1. Lees meer over het plaatsen van kunstkerstbomen

De kleur van de kunstkerstboom

Niet elk interieur is hetzelfde, en daarom zou ook niet elke kunstkerstboom hetzelfde moeten zijn. Om aan iedere behoefte te voldoen heeft Frank een groot aanbod aan kunstkerstbomen in allerlei verschillende kleuren. Zo vind je een boom in traditioneel dennengroen of een spierwitte variant. Voor welke kleur ga jij dit jaar?

  1. Lees alles over kunstkerstbomen in verschillende kleuren

De perfecte kerstverlichting

Een veelgestelde vraag bij het kopen van kerstverlichting voor je kerstboom is: 'Hoelang moet het snoer zijn'? Dat ligt eraan of je de boom bescheiden wilt verlichten of dat je wilt kiezen voor een royale versiering. Een royaal gedecoreerde boom heeft namelijk ongeveer een anderhalf keer zoveel lichtjes nodig als een 'standaard' boom. Daarnaast heb je voor een grotere boom veel meer snoer nodig dan voor een kleine boom. Wanneer je op de onderstaande link klikt zul je een helder overzicht vinden waarin je ziet welk type verlichting perfect past bij jouw kunstkerstboom.

  1. Lees hier meer over kerstboomverlichting

Kerstboomversiering

Hoeveel kerstballen heb je nodig? En hoe verberg je de voet van de kunstkerstboom? Net zoals bij het kopen van kerstverlichting, is ook bij de aanschaf van kerstboomdecoratie het formaat van de boom en je eigen voorkeur van groot belang. Om ervoor te zorgen dat jouw kerstboom dit jaar een echte eye-catcher is, hebben we een duidelijk overzicht gemaakt. Zo kun je precies kopen wat je nodig hebt.

  1. Lees hier meer over kerstboomdecoratie