Alles over luchtreinigers

Zonder dat je het in de gaten hebt, is de lucht die je inademt vaak verontreinigd. Een luchtreiniger, ook wel luchtzuiveraar, is een apparaat die deze onzichtbare onzuiverheden, zoals stof, bacteriën, of pollen, verwijdert. Hierdoor verbeter je de luchtkwaliteit in huis. Luchtreinigers zijn er in verschillende vormen en maten, en met verschillende filters. Voordat je er eentje aanschaft is het dus verstandig om je te verdiepen in het aanbod. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over luchtreinigers.

Wat zijn de voordelen?

Een luchtreiniger heeft vele voordelen, zo vangt het ongewenste deeltjes en verontreinigende stoffen op in de filter en verwijdert het onaangename geurtjes. Heb je last van allergieën of astma? Er zijn speciale luchtreinigers die kunnen bijdragen aan het verlichten van je klachten. Lees meer over de voordelen van een luchtreiniger.

  1. Wat zijn de voordelen van een luchtreiniger?

Waar plaats je een luchtreiniger?

Wanneer je een luchtreiniger koopt is het belangrijk om na te denken over de ruimte waarin je hem wilt plaatsen. Hij moet namelijk voldoende capaciteit hebben om de lucht in de ruimte goed te kunnen verversen. Daarom is niet elke reiniger geschikt voor elke ruimte. Frank geeft je een overzicht van welke luchtreinigers geschikt zijn voor welke ruimte.

  1. Waar ga je de luchtreiniger plaatsen?

Welke methodes zijn er?

De werking van een luchtreiniger is niet altijd hetzelfde. Er zijn namelijk zit namelijk een verschil in de stofjes die een luchtreiniger uit de lucht haalt, afhankelijk van de methode. Doorgaans maken luchtreinigers gebruik van drie methodes: een HEPA-filter, een ionisator, of een combinatie van de twee. Welke methode het meest doeltreffend is hangt af van de stofjes die je wilt verwijderen en de mate van vervuiling in de ruimte.

  1. Welke methode is voor mij het meest effectief?

Populaire luchtreinigers

Bij Frank vindt je een groot assortiment aan luchtreinigers. Alhoewel een uitgebreide keuze aangenaam kan zijn, kan dit ook zorgen voor meer verwarring. In zulke gevallen is het handig zijn om te weten welke producten populair zijn bij de consument. Frank heeft een overzicht gemaakt van de meest populaire luchtreinigers.

  1. Bekijk de meest populaire luchtreinigers