Over Lucide

Het hebben van goede verlichting is zowel binnen- als buitenshuis erg belangrijk. Met licht beïnvloed je de sfeer van elke ruimte, en hierdoor kan het je geluksgevoel bevorderen. Het is dus verstandig om te investeren in kwalitatief goede verlichting. Hiervoor ben je bij het Belgische merk Lucide op het juiste adres. Dit populaire familiebedrijf is opgericht in 1992 en wijdt zich sindsdien aan het produceren van modieuze, toonaangevende verlichting. Het merk heeft een brede collectie aan zowel binnen- en buitenverlichting als lichtbronnen. Zo heb je genoeg keuze om voor elke ruimte exact de verlichting te vinden die jij nodig hebt. Op deze pagina kun je alles lezen wat je moet weten over het vinden van de juiste lampen en lichtbronnen van Lucide.

Binnenverlichting

Wanneer we spreken over verlichting, maken we vaak onderscheid tussen drie verschillende categorieën: functionele, accent en sfeer verlichting. Elke categorie heeft zijn eigen rol. Waar functionele verlichting vooral een praktisch nut heeft, hebben sfeerverlichting en accentverlichting een decoratieve meerwaarde. Op de volgende pagina kun je meer lezen over hoe je met Lucide's binnenlampen de perfecte balans creëert tussen licht en schaduw.

  1. Lees meer over Lucide's binnenverlichting

Buitenverlichting

Buitenruimtes zoals de tuin, het dakterras of het balkon beginnen steeds belangrijker te worden in het dagelijks leven. Door middel van Lucide's buitenverlichting kun je deze plekken nog fijnere verblijfsruimtes maken. Echter is het, in tegenstelling tot binnenverlichting, van groot belang dat wanneer je lampen buiten plaatst deze goed tegen verschillende weersomstandigheden kunnen. Wanneer je op de onderstaande link klikt lees je alles wat je moet weten over de verschillen tussen de binnen- en buitenverlichting van Lucide.

  1. Lees meer over Lucide's buitenverlichting

Verschillende stijlen

Wanneer je een nieuwe lamp aanschaft wil je niet alleen dat hij functioneel is, maar ook dat hij plezierig is om naar te kijken. Daarnaast is niet elk interieur hetzelfde, dus zouden lampen dat ook niet moeten zijn. Of je nu een industrieel, modern of landelijk interieur hebt, bij Lucide zul jij de geschikte lamp vinden. Het merk heeft namelijk een aanbod van meer dan honderd verschillende stijlen. Frank geeft je advies over welke lamp goed zou passen bij jouw interieur.

  1. Lees meer over de verschillende stijlen van Lucide's lampen

De perfecte lichtbron

Oké, je hebt de perfecte lamp gevonden. Maar welke lichtbron gaat er nu in? En voor welke kleurtemperatuur en aantal lumen kies je? Lucide heeft een gigantisch assortiment aan lichtbronnen. Zo kun je bij hen terecht voor led-lampen, spaarlampen of filament-led-lampen. Om je te helpen bij jouw keuze heeft Frank een helder overzicht gemaakt van alle specificaties waar je op moet letten bij het aanschaffen van een lamp van Lucide.

  1. Lees meer over Lucide's lichtbronnen