Advies over naaimachines, lockmachines en borduurmachines

Kleding naaien voor jezelf of je kinderen, zelf tassen maken of kleding repareren. Wil jij het graag leren? In deze webshop vind je alles wat je nodig hebt om met je nieuwe creatieve hobby van start te gaan. Op deze informatie- en adviespagina lees je alles wat je moet weten bij het kopen van een naaimachine, lockmachine of borduurmachine. Zo maak jij binnenkort zelf de mooiste kleding en accessoires!

Naaimachines

Zelf kleding naaien, tassen maken of kleding repareren. Heb je dat altijd al willen leren? Als je een beginnende naaister bent, heb je misschien nog nooit eerder achter een naaimachine gezeten. Daarom vind je op deze pagina alles wat je moet weten over naaimachines.

Wat is een vrije arm en wat houdt een verstelbare naaivoetdruk in? Na het lezen van deze informatiepagina weet je alles over naaimachines!

  1. Meer lezen over naaimachines

Lockmachines

Om te voorkomen dat stof gaat rafelen, kun je de stof met een lockmachine afwerken. De sierlijke rand rondom de stof ziet er niet alleen extra professioneel uit, maar verlengt ook de levensduur van je zelfgemaakte kleding.

Wist je dat je voor het naaien van kleding van rekbare stoffen zelfs helemaal geen gewone naaimachine meer nodig hebt?

  1. Meer lezen over lockmachines

Borduurmachines

Met de hand borduren is een tijdrovend werkje. Met een borduurmachine gaat het een stuk gemakkelijker. Bovendien is het resultaat ook nog eens mooier! Je naait op een eenvoudige manier prachtige motieven op stof. Je kunt bijvoorbeeld kleurrijke bloemen op je zelfgemaakte rok borduren.

Veel borduurmachines zijn daarnaast ook als normale naaimachine te gebruiken, zodat je er ook kleding op kunt naaien.

  1. Meer lezen over borduurmachines