✔️ Gratis bezorging vanaf € 30,-Niet tevreden? ✔️ Gratis retourneren ✔️ Ophalen bij 5219+ afhaalpunten ✔️ Gratis retourneren                           🔓 Inloggen       |       Klantenservice

Onmisbaar door snel wisselende interieurtrends: een schilderij ophangsysteem

We leven in een tijd waarin ontwikkelingen elkaar steeds sneller op lijken te volgen. Ook als het gaan om interieurtrends. Nu zijn mensen natuurlijk niet verplicht iedere keer weet hun interieur compleet te veranderen, maar het lijkt er wel op dat sinds de coronapandemie meer aandacht is voor sfeervolle en trendy interieurs. Bij interieuraanpassingen verandert men vaak de kamerindeling, en kiezen andere meubels en andere kleuren op de muur. En vergeet bovendien de wanddecoraties niet. Wat erg handig is bij steeds wisselende decoratieve elementen aan de muur? Een schilderij ophangsysteem!

Wat is precies een schilderij ophangsysteem?

Een schilderij ophangsysteem – bijvoorbeeld van Artiteq – geeft je de mogelijkheid kunstwerken, foto’s en andere decoratieve objecten (en zelfs lampen) eenvoudig en snel te verplaatsen en te veranderen zonder de muren te beschadigen. Een dergelijk ophangsysteem bestaat uit een rail die je bovenaan tegen de wand net onder het plafond bevestigt. Aan de rail hang je (verschuifbare en in lengte verstelbare) ophangdraden of kabels met ophanghaken, waaraan je het schilderij of ander object ophangt.

Bron: https://www.artiteq.com/consumenten/

De voordelen van een schilderij ophangsysteem

Doordat je niet meerdere malen (andere) schroeven of spijkers in de muur hoeft te bevestigen voorkom je gaten. Een schilderij ophangsysteem is daarom ook ideaal voor mensen in een huurwoning die geen permanente veranderingen mogen aanbrengen. Doordat je geen spijkers of schroeven ziet, geef je een ruimte een strakke en georganiseerd uitstraling. Daarnaast kost het wisselen van wanddecoratie je haast geen tijd en energie meer.

Fijn is bovendien dat een schilderij ophangsysteem een betrouwbare bevestiging biedt. De systemen verdelen het gewicht van het kunstwerk gelijkmatig over de rails en haken, dat bijdraagt aan de stabiliteit. Je voorkomt dat muren beschadigd raken door geconcentreerde drukpunten, en verkleint het risico dat zware of waardevolle kunstwerken van de muur vallen en beschadigd raken.

Praktische tips voor het bevestigen van een schilderij ophangsysteem

Van een schilderij ophangsysteem kun je lang plezier hebben. Mits je het op de juiste manier en plaats bevestigt. Vaak hangt de rail vlak onder het plafond. Zo valt deze niet alleen het minste op, maar kun je ook het gemakkelijkst wanddecoratie op ooghoogte hangen. Kies bij voorkeur een centrale plaats in de kamer. Zo voorkom je problemen met symmetrie bij grotere decoraties, en heb je de grootste flexibiliteit. Gebruik bij de bevestiging de meegeleverde pluggen en schroeven, en gebruik een geschikte boormachine en meetgereedschap. Houd tot slot de rail, draden en haken vrij van stof voor een soepele werking, en controleer regelmatig de stabiliteit van de rail en ophangdraden en -haken.

Heb jij alweer inspiratie voor andere wanddecoratie door de nieuwste interieurtrend? Met een schilderij ophangsysteem kun je probleemloos alles ophangen!

Frank.nl
Logo
Shopping cart