Informatie over pannen

Je bent toe aan een nieuwe pannenset of aan een nieuwe pan maar weet even niet wat je nodig hebt en waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een pan? Voor het bereiden van een eenvoudige maaltijd is het van belang om een aantal pannen te hebben. Maar welke zijn dat? Heb je een braadpan, koekenpan of vispan nodig? En wat is het nut van een anti-aanbaklaag? En met welke pan kun je bakken, braden of wokken? Op al deze vragen krijg je op deze pagina antwoord.

Verschillende soorten pannen

Als je je keukenuitrusting wilt uitbreiden of je gaat op jezelf wonen is het handig om te weten welke pannen je minimaal nodig hebt. Voor het bereiden van een eenvoudige maaltijd is het van belang om een aantal pannen te hebben. Maar welke zijn dat? Heb je een braadpan, koekenpan of vispan nodig? Op deze pagina kun je lezen welke pannen je minimaal nodig hebt om een lekkere maaltijd te maken.

Ontdek hier de verschillende soorten pannen

Anti aanbaklaag, nodig of niet?

Gemak dient de mens en bakken in een pan met anti-aanbaklaag is erg gemakkelijk. Snel en probleemloos bakken is het eenvoudigst in een pan met anti-aanbaklaag. Maar of je een pan met anti-aanbaklaag nodig hebt, is afhankelijke van hetgeen je klaar wilt maken. En is een anti-aanbaklaag schadelijk voor je gezondheid? Op deze pagina lees je hier meer over.

Ontdek hier de verschillen

Kooktechnieken en pannen

Een goed gebakken biefstuk? een lekkere ovenschotel of een gebakken visje? Er zijn vele lekkere gerechten te bedenken, maar alles staat en valt met de juiste kookmethode of bereidingswijze. Want een mooie biefstuk kun je niet klaarmaken in een kookpan. Om het beste resultaat te krijgen is het belangrijk om de juiste bereidingswijze te kiezen. En bij elke specifieke kooktechniek hoort weer een specifieke pan of ovenschaal. Op deze pagina lees je welke pan bij welke kooktechniek hoort.

Welke pan gebruik je?