✔️ Gratis bezorging vanaf € 30,-Niet tevreden? ✔️ Gratis retourneren ✔️ Ophalen bij 5219+ afhaalpunten ✔️ Gratis retourneren                           🔓 Inloggen       |       Klantenservice

Mix and match je servies

Servies is de basis voor een mooi gedekte tafel. Wanneer en hoe je jouw eettafel dekt, elke dag of alleen bij speciale gelegenheden en hoe uitgebreid je dat doet, dat bepaal je helemaal zelf. Ben je op zoek naar losse borden, mokken en schalen, of ga je voor een complete startset? Op servies-expert vind je een groot aanbod van soepkommen, schotels, pastaborden, theepotten, dienbladen en kopjes in verschillende stijlen. Van modern tot klassiek, van romantisch tot landelijk. De serviezen van onder andere Alessi, Boerenbont en Wedgwood geven je genoeg opties om uit te kiezen. Geef je eigen draai aan je gedekte tafel en maak spannende combinaties met verschillende kleuren, prints en vormen. Mix en match je eigen servies!

 • Materiaal
 • Stijlen
 • Scandinavisch
 • Klassiek
 • Romantisch
 • Modern
 • Landelijk
 • Casual

Materiaal

Bij het aanschaffen van een servies, kijk je met name naar het design en kleurgebruik. Maar het is ook belangrijk om eens stil te staan bij het gebruikte materiaal. Kan het servies in de vaatwasmachine of magnetron gebruikt worden? Wat zijn de voor- en nadelen van het materiaal? Op deze pagina tref je uitleg over de materialen die Wedgwood gebruikt voor zijn serviezen.

Wat is keramiek?

Keramiek is de verzamelnaam voor alle soorten gebakken klei, zoals porselein en aardewerk. De naam is afgeleid van het Griekse woord keramos, dat drinkvat of aardwerkvat betekent. Klei is een plastisch materiaal, wat wil zeggen dat je het heel goed kunt kneden en vormen. In Europa werd alleen aardewerk gemaakt en het porselein kwam uit China. Pas in de 18e eeuw slaagde men er in Europa in om ook porselein te vervaardigen. Wedgwood serviezen zijn gemaakt van aardewerk, porselein en fine bone china.

Wat is aardewerk?

Aardewerk is al omstreeks 8.000 voor Christus ontstaan door de uitvinding van pottenbakken in China. Het materiaal wordt al duizenden jaren gebruikt voor het vervaardigen van servies. Door de uitvinding van glazuur kan hedendaags aardewerk een sterker en minder poreus materiaal vormen dan vroeger. Aardewerk is doorgaans iets zwaarder en dikker dan porselein, maar heeft een zachte, natuurlijke uitstraling.

 1. is vaatwasmachinebestendig en magnetronbestendig
 1. is zwaarder dan porselein
 2. is dikker dan porselein

Wat is porselein?

Porselein is een veelvoorkomende materiaalsoort gebruikt voor servies. Om porselein te produceren worden de mineralen veldspaat en kwarts vermengd met een witte kleisoort, genaamd ‘kaolien’. Daarna wordt het op hoge temperatuur (1300–1500 graden) gebakken, met hard en doorschijnend porselein als resultaat. Over het algemeen is porselein fijner dan aardewerk. Het is dankzij kaolien ook niet poreus en bestendig tegen stoten.

 1. lichter dan aardewerk
 2. dunner dan aardewerk
 3. alleen in wit-tinten te verkrijgen

Wat is fine bone china?

Fine Bone China of ‘beenderporselein’ is een hoogwaardige en luxe porseleinsoort, dat volgens een speciaal procedé gemaakt wordt. De grondstoffen voor porselein worden namelijk vermengd met 40 tot 50% as van beenderen (calciumfosfaat). Hierdoor ontstaat het sterkste porselein dat er is en krijgt het een specifieke ivoorkleurig (geelachtig wit) uiterlijk, dat een lichtdoorlatend effect heeft. Serviezen van fine bone china krijgen hierdoor een exclusief karakter.

 1. dunste porseleinsoort
 2. lichter dan aardewerk
 3. luxe uitstraling

Stijlen

De stijl van het servies bepaalt grotendeels de sfeer die je op tafel zet. De stijl moet passen bij de gelegenheid en bij je eigen smaak en interieur. Op Frank zijn collecties in verschillende stijlen te vinden. Ga jij voor klassiek, romantisch of landelijk?

Scandinavisch

Een Scandinavisch servies straalt rust uit dankzij de aardse kleuren, natuurlijke elementen en neutrale vormgeving. Hout en wit wordt gecombineerd met lichte tinten. Een Scandinavisch servies past goed in een interieur met dezelfde stijl, maar laat zich ook mooi mengen in een modern interieur.

Klassiek

Klassieke serviezen laten zich kenmerken door ronde vormen en veel decoratie. Gouden accenten, sierlijke prints en statige kleuren versieren de borden, schalen en kopjes. De klassieke serviezen staan mooi in een formeel, klassiek, vintage interieur.

Romantisch

Romantische serviezen laten zich graag versieren met prints. Bloemen, vogels, vlinders, een romantisch servies kan bijna niet zonder. De producten zijn voorzien van lichte kleuren, veelal pasteltinten en zeer geschikt voor een high-tea.

Modern

Een modern servies heeft strakke vormen, is minimalistisch, vaak in unikleur en heeft geen of een subtiele print. Dit geeft de producten een luxe karakter, maar ze zijn ook goed alledaags te gebruiken. De borden, bekers en kommen staan goed in een moderne en industrieel interieur.

Landelijk

Een landelijk servies is voorzien van aardse kleuren en prints van de natuur: bloemen, planten, fruit en dieren. Het is servies wat je dagelijks kunt gebruiken, of tijdens een tuinfeest uit de kast haalt. Het landelijke servies past goed in een interieur met dezelfde stijl.

Casual

Een casual servies kun je dankzij het stevige materiaal makkelijk elke dag gebruiken, is vaak wit en heeft geen of een subtiele versiering. Zo raak je niet uitgekeken op het servies en is het niet te druk op tafel wanneer je met het hele gezin de dag bespreekt.

Frank.nl
Logo
Shopping cart