✔️ Gratis bezorging vanaf € 30,-Niet tevreden? ✔️ Gratis retourneren ✔️ Ophalen bij 5219+ afhaalpunten ✔️ Gratis retourneren                           🔓 Inloggen       |       Klantenservice

Verschillende soorten pannen

Als je je keukenuitrusting wilt uitbreiden of je gaat op jezelf wonen is het handig om te weten welke pannen je minimaal nodig hebt. Voor het bereiden van een eenvoudige maaltijd is het van belang om een aantal pannen te hebben. Maar welke zijn dat? Heb je een braadpan, koekenpan of vispan nodig? Op deze pagina kun je lezen welke pannen je minimaal nodig hebt om een lekkere maaltijd te maken.

Kookpan

Kookpannen vormen de basis van elke keukenuitrusting. Deze pannen worden voornamelijk gebruikt om aardappelen, rijst, pasta of groente klaar te maken. De kookpannen zijn leverbaar in vele verschillende maten en uitvoeringen en zijn meestal gemaakt van RVS. Wanneer je meerdere pannen nodig hebt, dan kun je ook denken aan een pannenset. Een pannenset omvat de meest gangbare maten. Je hebt in één keer je keukenuitrusting compleet!

Alle pannensets
Alle kookpannen

Koekenpan

De koekenpan is een van de meest gebruikte pannen om in te bakken. Meestal is een koekenpan rond, met een lage rand en een lange steel. Door de lage rand kun je eenvoudig bij de inhoud van de pan. Een koekenpan is met name geschikt voor het bakken van aardappels, vlees of vis. De koekenpannen zijn leverbaar in vele verschillende maten en uitvoeringen. Ook is het goed om na te denken of je een koekenpan met of zonder anti-aanbaklaag wil.

Alle koekenpannen

Pannencollectie verder uitbreiden

Met een aantal kookpannen en een koekenpan kun je de meest voorkomende gerechten klaar maken. Deze pannen vormen de basisuitrusting van een goede keuken. Wanneer je je keukenuitrusting verder wenst uit te breiden, dan kun je denken aan het aanschaffen van een braadpan, hapjespan, wokpan of grillpan. Wat je met deze pannen kunt lees je hieronder.

Braadpan

Voor een lekker stoofpotje of suddervlees is een goede braadpan onmisbaar. Door het gerecht langzaam op laag vuur te laten sudderen krijg je het beste resultaat. Een goede braadpan, ook wel sudderpan genoemd, is gemaakt van dik materiaal om warmte te verdelen en constant te houden. De braadpannen zijn leverbaar in vele verschillende maten en kleuren.

Alle braadpannen

Hapjespan

Een hapjespan, ook wel sauteerpannen of sauteuses genoemd, is een kruising tussen een braadpan en een koekenpan. Het is een veelzijdige pan, met steel, waar je snel eenvoudige gerechten of hapjes in klaar kunt maken. Ook is deze pan geschikt om vlees in te braden of bakken. Vaak wordt een deksel meegeleverd bij een hapjespan, zodat een gerecht enige tijd kan sudderen zonder dat al het vocht verdampt.

Alle hapjespannen

Wokpan

In de oosterse keuken wordt veel gebruikt van de wok of wadjan. Deze termen worden door elkaar gebruikt, maar het gaat om een bolvormige pan. Koken in een wok of roerbakken is een gezonde manier van eten bereiden. Bij roerbakgerechten verhit je de ingrediënten maar kort en voeg je geen vocht toe. Door het snelle verhitten worden vis, vlees en groenten maar eventjes gegaard, er blijven meer vitaminen over. De woks zijn leverbaar in vele verschillende maten en uitvoeringen.

Alle wokpannen

Grillpan

Met een grillpan kun je vlees, vis of groenten op hoge temperatuur dicht schroeien, zonder hiervoor veel boter of olie te gebruiken. Vet wordt opgevangen tussen de ribbels waardoor je eten vetarm uit de pan komt. Een grillpan moet erg heet worden en is daarom vaak gemaakt van robuuste materialen zoals gietijzer en gietaluminium.

Alle grillpannen

Frank.nl
Logo
Shopping cart