Bekijk categorieën in Tuin
Kassen en kweken
Kassen worden ook wel tuinkassen genoemd. Met een kas kun je namelijk zelf groenten en andere gewassen kweken in je eigen tuin. Ideaal om je groene vingers verder te ontwikkelen! Bekijk hieronder ons complete assortiment tuinkassen, van compacte broeikas tot grote hobbykas. Beleef optimaal kweekplezier met een kweekkas in je achtertuin.

Met een kweekkas kun je namelijk zelf groenten en andere gewassen kweken in je eigen tuin
Alle tuinkassen

Een tuinkas is niet compleet zonder kweekaccessoires, zoals zaaikistjes, kweekbakken en kweektafels
Kweektafels en bakken

Voor het beste kweekresultaat is het natuurlijk belangrijk dat je gehele kas-uitrusting compleet is
Kas accessoires
Getoonde producten: 1 - 1 van 1
Meer weten? Lees dan even verder
Een kas: kweken vanaf het vroege voorjaar
Een kas is prachtige toevoeging aan elke tuin. Vanaf het vroege voorjaar kunt je al beginnen met het kweken van je eigen gewassen. Ook bij een mindere dag met regen, wind of kou, blijf je jonge aanplant ongedeerd. Een veilige kas biedt daarnaast de ideale mogelijkheid om ook je kinderen de fijne kneepjes van het prachtige kwekersvak bij te brengen. Doe je zoon of dochter bijvoorbeeld zijn of haar eigen kweekkastje cadeau! In een kas kun je kweken wat je wilt, zo is een hoog model hobbykas de tomatenkas bij uitstek en is een laag model meer geschikt voor sla of aardbeien.
Materiaal en afdichting
Op Frank zijn kassen verkrijgbaar van verschillende materialen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een houten tuinkas met een authentieke uitstraling. Heb je liever een solide, aluminium broeikas? Ook dan biedt ons assortiment uitkomst. De kassen worden geleverd met verschillende soorten beglazing. Bij veel kweekkassen kun je zelfs kiezen welk glas je wilt. Er zijn drie soorten glas die gebruikt worden voor het afdichten van tuinkassen:
- Tuindersglas: Dit is de goedkoopste optie. Tuindersglas wordt meestal geleverd in 'stapelruiten', die op elkaar gestapeld worden. Op die manier vormen ze een complete ruit. Veiligheidsglas daarentegen bestaat wel uit één stuk.
- Veiligheidsglas: Veiligheidsglas is tot wel zes keer sterker dan tuindersglas. Mocht het toch breken, dan valt het in duizenden botte deeltjes uiteen. Deze kun je dus veilig opruimen. In tegenstelling tot tuindersglas bestaat veiligheidsglas uit één stuk.
- Polycarbonaat: Als je je kas ook tijdens de wintermaanden wilt gebruiken, is polycarbonaat een goede keuze. Deze kunststof afdichting heeft in de kern een open structuur. Daardoor ontstaat een stilstaande luchtlaag, die zorgt voor een goede isolatie van de kas.
Handige accessoires voor je tuinkas
Sommige kweekkassen worden met handige extra's geleverd, zoals rolschermen, kweektafels en kweekschappen. Bij ieder product wordt aangegeven of deze extra opties standaard worden meegeleverd of niet. Wordt de kas van je keuze niet geleverd met kweekschappen? Voor de meeste tuinkassen zijn deze accessoires wel apart verkrijgbaar. In het menu 'Accessoires' vind je eenvoudig de kas-accessoire die je zoekt.
Is er een bouwvergunning nodig voor mijn kweekkas?
Voor sommige kweekkassen heeft je een bouwvergunning nodig om hem in de tuin te mogen plaatsen. Of je een vergunning nodig heeft voor je tuinkas hangt af van de hoogte, oppervlakte en locatie. Als de kas hoger is dan 300 centimeter, dan is het vrijwel zeker dat je een bouwvergunning moet aanvragen. In veel gevallen gaat het dan om een hobbykas of grote muurkas. Voor een kleine broeikas heb je geen vergunning nodig. Op www.omgevingsloket.nl van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu kun je lezen onder welke voorwaarden je vergunningsvrij je hobbykas, prieel of orangerie mag plaatsen. Daarnaast wordt bij iedere kas een inschatting gegeven of er een bouwvergunning nodig is. Ben je van plan een vergunning aan te vragen? Indien je tekeningen van de kas nodig hebt, kunnen wij je deze gratis aanleveren. je dient altijd een voor-, zij- en bovenaanzicht met de juiste maatvoeringen in te dienen.