✔️ Gratis bezorging vanaf € 30,-Niet tevreden? ✔️ Gratis retourneren ✔️ Ophalen bij 5219+ afhaalpunten ✔️ Gratis retourneren                           🔓 Inloggen       |       Klantenservice

Verken de verschillende opties voor jouw optimale douche ervaring

Een item dat niet kan worden gemist in elke badkamer is de douche. Daarom is het belangrijk om een goede keuze te maken, omdat je er uiteraard dagelijks erg veel gebruik van maakt. Er zijn veel verschillende opties als het aankomt op het vinden van een geschikte douche voor jouw huis en behoeftes. Hieronder zijn vier verschillende typen douches beschreven en de voor- en nadelen ervan opgesomd. Lees dus deze blog om inspiratie op te doen voor jouw droomdouche.

Toegankelijke inloopdouche

Een inloopdouche is tegenwoordig echt heel erg populair bij de meeste mensen. Dit is niet heel gek, want vanwege de toegankelijkheid en de kleine ruimte die hij neemt, vinden veel mensen het de ideale douche. De inloopdouche heeft geen drempels of deuren, waardoor de douche gemakkelijk toegankelijk is voor mensen van alle leeftijden. De douche is ook toegankelijk voor mensen met een beperking, waarbij gedacht kan worden aan iemand in een rolstoel. Doordat de inloopdouche geen drempel heeft is het ook nog eens makkelijker schoon te maken en te houden in vergelijking met de meeste douches. Het nadeel is dat de bak meer ruimte in beslag kan nemen, wat soms onhandig is in kleinere badkamers die de ruimte nodig hebben.

Klassieke douche met douchebak

Veel mensen kiezen tegenwoordig nogsteeds voor een klassie douche met een douchebak. Het is niet heel gek dat veel mensen hiervoor kiezen, want hij is praktisch en eenvoudig. Dit soort douche heeft dus een douchebak die verhoogt is. Hier wordt het water als het ware opgevangen en gaat er dan gewoon weer uit via het afvoerputje. Het voordeel van deze douche is dat hij erg makkelijk geïnstalleerd kan worden, ook zijn er talloze soorten modellen en maten bakken, waardoor er dus ruime keuze is. Ook is er met de douchebak geen gedoe met het water dat overal in de badkamer terechtkomt, omdat alles mooi in de bak blijft. De verhoogde instap kan helaas wel een struikelgevaar vormen, vooral voor ouderen of mensen met beperkte mobiliteit. Daarom is het voor deze groepen niet per se aan te raden om voor een douche met douchebak te gaan.

Een luxe regendouche

Een regendouche is weer even iets heel anders, want het is eigenlijk de meest luxe optie om te hebben. In jouw eigen regendouche voel je de luxe ervaring helemaal. Deze douches hebben een grote en brede douchekop, hierdoor komt het water helemaal over je heen, in tegenstelling tot de standaard, kleine douchekop. Deze douche zorgt ervoor dat je echt onder water staat. De grootste voordelen van de regendouche is dus het comfort en de uitstraling. Met deze douche creëer je dus een hele ontspannen en chique sfeer in de badkamer. Er is ook een nadeel, en dat is dat sommige regendouches meer water verbruiken dan de normale douche

Een therapeutische stoomdouche

Een stoomdouche is eigenlijk een soort combinatiedouche. Deze douches hebben namelijk een ingebouwde stoomverwarming die warme stroom produceert. De stoom komt tegelijkertijd met het water uit de douche komt en je spieren zullen heerlijk ontspannen. Daarbij wordt de huid extra schoon gemaakt doordat de stoom je poriën open laat staan. Het voordeel van de stoomdouche is de ontspanning en daarbij komt ook dat de bloedsomloop wordt verbeterd. Het is een erg goede optie wanneer je de dagelijkse douche vooral gebruikt als ontspanningsmoment, en vaak merkt dat de spieren ontspannen door de warmte, wat hierbij door de stoom dus nog meer wordt gestimuleerd. De installatie en het onderhoud zijn wat ingewikkelder en prijziger, wat als nadeel kan worden beschouwd. Dit komt doordat het een ander soort systeem is.

Frank.nl
Logo
Shopping cart