✔️ Gratis bezorging vanaf € 30,-Niet tevreden? ✔️ Gratis retourneren ✔️ Ophalen bij 5219+ afhaalpunten ✔️ Gratis retourneren                           🔓 Inloggen       |       Klantenservice

Vier vitaminen die jouw lichaam heel goed kan gebruiken

Het is al jaren bekend dat de juiste vitaminen en supplementen heel belangrijk zijn voor je gezondheid. Ook verschillende lichaamsfuncties hebben dit echt nodig. In deze blog bespreken we de voordelen van vier verschillende vitamines en supplementen. Hierdoor leer je waarom deze zo belangrijk zijn en wat het effect ervan is om een gezond lichaam te onderhouden.

Magnesium: goed voor de ontspanning

Het eerste product wat we bespreken is magnesium, want er zitten hier veel voordelen aan. Je hebt twee soorten magnesiumpillen. Zo is magnesium bisglycinaat bijvoorbeeld erg goed voor de hersenen en magnesium citraat is juist goed voor de spieren. Er zijn magnesium pillen waarbij een combinatie van de twee in zit. Deze is dus zeker aan te raden om een goede dosis magnesium binnen te krijgen. Magnesium helpt heel erg goed bij vermoeidheid, zo kunnen de pillen slapeloosheid verminderen. Sommige mensen zweren erbij om in de avond, voor het slapengaan, een beetje magnesium onder hun voet aan te brengen. Hierdoor zou je veel beter in slaap komen. Verder helpt magnesium stressverminderend en het is goed voor de spieren.

Vitamine D: ook wel de zon vitamine genoemd

Iedereen kent vitamine D wel, zo maken veel mensen de grap dat ze echt wat vitamine D nodig hebben in de winter. Veel mensen willen dit dan ook doen in een lekker zonnig land. Gelukkig kun je vitamine D ook bijslikken. De zon vitamine wordt aangemaakt wanneer je wordt blootgesteld aan zonlicht. Deze vitamine speelt een rol bij het onderhouden van je botten en tanden. Ook draagt een goede dosis vitamine D aan een gezond werkend immuunsysteem. Een tekort aan vitamine D kan ervoor zorgen dat je snel infecties krijgt of last hebt van een slechte stemming. Hierbij kan gedacht worden aan de welbekende ‘winterdepressie’.

Vitamine C: een krachtige antioxidant

Vitamine C is ook erg bekend in de volksmond. Zo heeft vitamine C heel veel antioxiderende eigenschappen. Dit betekent dat het eigenschappen heeft die jouw cellen beschermen tegen schade. Vitamine C draagt bij aan een gezond immuunsysteem en de weerstand. Je zult minder snel ziek worden als je genoeg vitamine C inneemt. Ook helpt vitamine C bij de inname van collageen. Collageen zorgt ervoor dat de huid soepel en elastisch blijft. Vitamine C stimuleert de aanmaak van collageen.

Vitamine B12: heel belangrijk bij ijzertekort

Als laatste vitamine hebben we vitamine B12 in het rijtje gezet. Zo helpt vitamine B12 mee aan de productie van de rode bloedcellen, en is het onmisbaar bij het goed kunnen functioneren van het zenuwstelsel. Wanneer je een tekort aan vitamine B12 hebt, zul je snel erg moe zijn en je zwak voelen. Vitamine B12 wordt ook wel ijzer genoemd en zit in veel producten zoals vlees en vis. Ook in zuivelproducten zit vitamine B12. Een ijzertekort kan leiden tot bloedarmoede.

Frank.nl
Logo
Shopping cart