✔️ Gratis bezorging vanaf € 30,-Niet tevreden? ✔️ Gratis retourneren ✔️ Ophalen bij 5219+ afhaalpunten ✔️ Gratis retourneren                           🔓 Inloggen       |       Klantenservice

Beste VPN 2024

Of het nu is omdat je gesteld bent op je privacy of omdat je naar de Amerikaanse Netflix wil kunnen kijken, er zijn talloze potentiële redenen waarom jij op zoek bent naar de beste VPN-service. Er zijn honderden VPN-aanbieders met eigen prijzen, voordelen en nadelen. Het is zelfs mogelijk om een goede gratis VPN te gebruiken, maar het mag niet verbazen dat het dan niet meteen om de beste VPN-dienst gaat. Welke VPN is het beste? Dat is afhankelijk van verschillende factoren. De beste VPN voor iPhone zal bijvoorbeeld nog niet de beste Netflix-VPN zijn. Onze tip: vergelijk VPN-diensten, kies niet meteen voor de eerste de beste gratis VPN en ontdek welke VPN de beste keuze is voor jou. Wij hebben alvast een korte vergelijking gemaakt. Lees verder en vind meteen een goede goedkope VPN die bij jou past.

Dit zijn de beste VPN-diensten van 2024

In de top 10 beste VPN zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


 

De 5 beste VPN-diensten van 2024 uitgelicht

Wat voor jou de beste VPN is, is afhankelijk van onder meer je apparaat, waarvoor je het gebruikt en je budget. Sommige mensen vinden dat een goede VPN gratis moet zijn en zoeken bijvoorbeeld naar een gratis VPN voor Netflix, terwijl anderen gerust willen betalen voor de beste VPN voor Netflix of voor de beste VPN voor iOS. Op het einde van de rit zal je dus zelf moeten bepalen wat voor jou al dan niet de beste VPN-aanbieders zijn. Met de onderstaande informatie wordt het in ieder geval eenvoudiger om de beste goedkope VPN op het spoor te komen.

NordVPN

De beste VPN is volgens ons NordVPN. Het is de beste VPN voor Android, Windows, Mac, iOS en Linux. Nummer een in onze VPN top 5 is een geweldige VPN-dienst die is gevestigd in het paradijselijke Panama. De beste VPN-provider biedt meer dan 5000 servers over meer dan vijftig verschillende landen, waardoor het vinden van de beste VPN-server kinderspel is. Er is een pantser van militair niveau opgetrokken, waarbij je onder meer rekent op een zero-logsbeleid en op encryptietools. De ingebouwde DNS-lekbeveiliging en de kill switch zorgen ervoor dat je niet alleen geniet van de beste VPN-verbinding, maar ook van privacy van het hoogste niveau.

Het is niet de allersnelste dienst die we hebben getest, maar het is allesbehalve langzaam en het scoort op talloze punten beter dan de concurrentie. Daarbij geniet je van een uitstekende inzetbaarheid. Zo gebruik je niet alleen de beste VPN voor Netflix, maar kan je het bijvoorbeeld ook gebruiken in combinatie met de Tor-browser. Tegelijkertijd is het heel gebruiksvriendelijk ontworpen. Spijtig genoeg is het niet mogelijk om de beste VPN gratis te gebruiken, maar het is wel een heel goedkope keuze. Enkel een los maandabonnement is wat duurder.

Abonneer je direct op NordVPN:


ExpressVPN

ExpressVPN is volgens ons onderzoek de tweede beste VPN-dienst van 2024. Het is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden. Het grote voordeel ten opzichte van NordVPN is dat de snelheid wat hoger ligt. Het nadeel is het prijskaartje dat ook een stuk zwaarder op het budget doorweegt. Je geniet van duizenden servers over meer dan negentig landen en je kan met vijf apparaten tegelijkertijd verbinding maken. Bij deze goede VPN geniet je niet alleen van snelheid, maar ook van een uitstekende beveiliging waar de beste gratis VPN niet aan kan tippen. Je gebruikt de tweede beste VPN ook om Netflix-blokkades te omzeilen, je geniet van een kill switch en zelfs split tunneling is mogelijk. Een nadeel is dat het nog steeds virtuele servers gebruikt, hoewel het slechts om een klein aandeel van het complete serverbestand gaat. Desondanks geldt: kies je voor snelheid, dan kies je voor ExpressVPN.

Abonneer je direct op ExpressVPN:


CyberGhost

CyberGhost is een VPN-dienst die veel te bieden heeft en is zeker een goede keuze als je buitenlandse content wil deblokkeren. Het is niet de snelste VPN-dienst die er is, maar de dienst is wel enorm betrouwbaar en biedt functionaliteiten als advertentiefiltering, DNS-lekpreventie, een kill switch en dergelijke meer. Je kan ook kiezen voor een dedicated IP-adres, maar dan betaal je wel wat extra. Het is een enorm veilige VPN-dienst en er is eigenlijk niks op de clients aan te merken. Je krijgt daarenboven ook nog eens toegang tot geavanceerde instellingen. Het gaat niet om de beste gratis VPN-app, maar het is wel een heel betaalbare keuze. Houd er wel rekening mee dat de prijs wat hoger ligt als je ervoor kiest om deze goedkope VPN per maand af te nemen.

Abonneer je direct op CyberGhost:


Private Internet Access (PIA)

Het klinkt als een gekke kindernaam, maar PIA is wel degelijk een VPN-dienst en zelfs een hele goede. PIA of Private Internet Access is niet voor niets door ons verkozen tot vierde beste VPN van 2024. De vierde beste VPN voor Android, Windows, Mac, iOS en Linux is in de Verenigde staten gevestigd en houdt zich aan een streng zero-logsbeleid. Het beschikt over talloze veiligheidslagen, het biedt instelbare versleutelingsniveaus en je rekent op onder meer IP- en DNS-lekpreventie. Zoals je het van een van de beste VPN-aanbieders mag verwachten, krijg je toegang tot duizenden servers in tientallen landen. Je kan ook heel veel verbindingen maken. Uit onze praktijktest bleek wel dat het niet altijd meteen lukt om toegang te krijgen tot het Amerikaanse Netflix-aanbod, maar na enkele pogingen gaat het sowieso. Ook wat de verbindingssnelheid betreft, is er maar weinig op de vierde beste VPN aan te merken. Verder geniet je van een aangenaam prijskaartje, waardoor de vierde beste VPN zeker een aanrader is.

Abonneer je direct op Private Internet Access (PIA):


Surfshark

De vijfde beste VPN van 2024 is volgens ons Surfshark. Surfshark kwam in 2018 op de VPN-markt en is uitgegroeid tot een van de populairste diensten. Vooral het lage prijskaartje speelt daarbij een rol, maar ook het zero-logsbeleid is natuurlijk een pluspunt. Het is te gebruiken op een oneindig aantal apparaten, het is zeer gemakkelijk in gebruik, je geniet van een groot Netflix-aanbod en bovendien staat Surfshark torrent traffic toe. Qua verbindingssnelheid zit het zeker goed en je hebt allerlei handige opties, zoals een AdBlocker, een Camouflage Mode en GPS-spoofing. Ook blijkt uit onze praktijktest dat de klantenservice altijd zeer goed helpt en goed bereikbaar is. Het gaat om de vijfde beste VPN en dus zijn er wel een aantal nadelen. Zo biedt het geen dedicated IP-adres aan en is het servernetwerk nog niet zo uitgebreid als bij de betere VPN-diensten.

Abonneer je direct op Surfshark:

 

Informatie over VPN-diensten

Een VPN, de afkorting voor Virtual Private Network, zorgt ervoor dat je apparaat (desktop, smartphone, tablet enzovoort) verbinding maakt met een server op afstand. Via deze tussenschakel maak je vervolgens anoniem verbinding met het internet. Voor bedrijven als Netflix lijkt het erop dat je je in een ander land bevindt, waardoor je bijvoorbeeld toegang krijgt tot de Amerikaanse content. De verbinding tussen jou en de server is sterk beveiligd en versleuteld om een optimale privacy te waarborgen.

Nut van een VPN-dienst

Een VPN-dienst biedt veel mogelijkheden. In de eerste plaats kan je zoals aangehaald een VPN gebruiken om geografische beperkingen te omzeilen. Zo krijg je toegang tot content die anders geografisch beperkt is, omdat men op jouw locatie niet over de noodzakelijke rechten beschikt. Als je in Zuid-Amerika op reis bent, kan je dus nog steeds gewoon naar je favoriete Vlaamse series kijken. Dat is altijd een geruststelling. Ten tweede voegt een VPN-dienst extra beveiligingslagen toe. Het beschermt jezelf tegen bijvoorbeeld logging en het garandeert anonimiteit. Vooral als je illegale dingen doet, is anonimiteit altijd welkom. Daarom gebruikt men bijvoorbeeld in China en Rusland wel eens VPN-diensten om voorbij de vele restricties te raken.

Voor- en nadelen van VPN-diensten

Het grote voordeel van een VPN-dienst is dat de volledige verbinding versleuteld is en dat anderen de verbinding niet kunnen “afluisteren”. Dit biedt meer zekerheid, zeker als je bijvoorbeeld in een leuke bar in Argentinië het internet verkent. Een VPN gaat ook privacyschendingen tegen. In bepaalde landen houdt de overheid een oogje in het zeil of analyseert en vermarkt de internetprovider je gebruiksgegevens. VPN-diensten voorkomen dat.

Er zijn natuurlijk ook nadelen aan verbonden. In de eerste plaats kunnen dergelijke diensten gebruikt worden voor illegale activiteiten. Dit gaat van “onschuldige” zaken als het omzeilen van geografische beperkingen met betrekking tot content tot ernstigere inbreuken, zoals het (ver)kopen van drugs. Voor de gebruiker is het grootste nadeel dat de bijkomende omweg voor trager internetverkeer zorgt, hoewel de VPN-snelheden de laatste jaren alleen maar zijn toegenomen.

Beveiliging van VPN-diensten

VPN-aanbieders doen er alles aan om de hoogst mogelijke veiligheid aan te bieden, dat is per slot van rekening een van de redenen waarom gebruikers voor hun diensten kiezen. Dat doen ze op talloze manieren. In de eerste plaats scheiden ze het private netwerk van het onderliggende netwerk door een muur op te trekken, een zogeheten firewall. Achter de firewall bevindt zich dan een AAA-server. Data wordt versleuteld, zodat anderen het niet kunnen uitlezen als ze het al kunnen onderscheppen. Ook tunneling wordt toegepast, waarbij versleutelde pakketjes worden verpakt en na aankomst worden uitgepakt. Ten slotte is het eigen aan een VPN-dienst dat het IP-adres wijzigt. Dit maakt het ook moeilijker om computers te hacken.

Nog vijf aanbevelingen als je op zoek bent naar de beste VPN

De kans is groot dat je na het lezen van het bovenstaande de behoefte hebt om meerdere opties met elkaar te vergelijken. Uiteraard kunnen we in deze wens door nog vijf interessante aanbevelingen van goede VPN-diensten met je te delen. Mocht je keuze vallen op een van deze onderstaande VPN-diensten, doe je wat ons betreft een prima aankoop.

De populairste aanbieders van VPN-diensten

Er zijn best wel wat VPN-diensten om tussen te kiezen en dat maakt het vinden van de beste VPN er niet eenvoudiger op. Populariteit zegt enerzijds natuurlijk niet alles, maar anderzijds kan men ook maar populair worden als men goede diensten aanbiedt. Een voorbeeld van een populaire keuze is de FortiClient VPN. Deze VPN-dienst is beschikbaar voor Windows, MacOS, Linux, Android en iOS. Een andere populaire keuze is Open VPN, dat het net als TunnelBear, VPN Hola en VPN Nord erg goed doet. Open VPN is een opensource-oplossing en versleutelt alle communicatie. TunnelBear is een beregoede gratis VPN die ook betaalde functionaliteiten aanbiedt. Volgens velen is het de beste gratis VPN die er is. VPN Hola is wat ons betreft een minder goede keuze en is in feite geen VPN, maar een peer-to-peer tunneling tool. We raden VPN Hola daarom af. VPN Nord, door ons verkozen tot beste VPN van 2024, is uiteraard wél een aanrader. Ten slotte is CyberGhostVPN een populaire keuze. Deze VPN-dienst is door ons verkozen tot derde beste VPN van 2024 en wordt eveneens door ons aanbevolen.

Hoe is de lijst met beste VPN-diensten 2024 tot stand gekomen?

Net als bij onze eerdere onderzoeken naar de beste VPN van 2020 en naar de beste VPN van 2021 hebben wij een uitgebreid vergelijkend onderzoek uitgevoerd. Daarbij hebben we de verschillende VPN-diensten uitgeprobeerd en op talloze punten gecontroleerd. Snelheid, beveiliging en mogelijkheden staan natuurlijk centraal, maar ook bijvoorbeeld de bereikbaarheid en de hulpvaardigheid van de klantendienst werd in kaart gebracht.

We gingen niet alleen zelf op zoek naar de beste VPN, maar deden ook een beroep op reviews. Zo gingen we bijvoorbeeld na wat de beste VPN volgens de Tweakers-community is, zochten we uit wat de beste VPN volgens Consumentenbond is enzovoort. Door onze persoonlijke ervaringen te combineren met dergelijke externe invalshoeken konden we heel goed bepalen wat de beste VPN van 2024 is. Dit heeft sterk bijgedragen aan de totstandkoming van deze lijst.

Legaliteit van VPN-diensten in België

Er is niks om je zorgen over te maken. Het gebruik van een VPN-dienst is legaal in België. Meer zelfs: omwille van de veiligheidsvoordelen wordt het gebruik ervan zelfs aanbevolen door talloze experts. Zolang een VPN-dienst voor legale activiteiten wordt gebruikt, is er geen vuiltje aan de lucht. Uiteraard is het niet toegestaan om VPN-diensten te gebruiken voor illegale activiteiten, zoals het bedreigen van anderen, het schenden van auteursrechten en dergelijke meer. In zo’n gevallen zal men echter niet het gebruik van de VPN-dienst sanctioneren, maar wel de inbreuk die je beging toen je de VPN-dienst gebruikte.

Veelgestelde vragen over VPN-diensten

Het internet zit vol gevaren en wie ze wil omzeilen, kan niet zonder een goede VPN-dienst. Het vervelende is dat wie op zoek is naar de beste VPN-dienst al snel met heel wat technische termen te maken krijgt. Daarenboven zijn er ook veel aanbieders die stuk voor stuk beweren de beste VPN te zijn. Wij beantwoorden een aantal vragen en helpen je op deze manier om de beste VPN-aanbieder te vinden.

CyberGhost vs. Surfshark: wat is de beste VPN?

Het is altijd moeilijk om te zeggen wat de beste VPN is. Het is nu eenmaal afhankelijk van wat voor jou belangrijk is. Zowel CyberGhost als Surfshark hebben voordelen en nadelen. Qua gebruiksgemak scoort CyberGhost bijvoorbeeld beter, terwijl ze qua prijs in elkaars vaarwater zitten. Wat de snelheid en de veiligheid betreft, scoort Surfshark dan weer beter. Wij geven persoonlijk de voorkeur aan een snelle en een veilige VPN en daarom vinden wij Surfshark de beste VPN van de twee, maar er zijn gegarandeerd ook experts die anders oordelen.

Bij welke VPN-diensten kan ik genieten van een gratis proefperiode?

Er zijn veel VPN-diensten die gratis trials, proefperiode of niet-goed-geld-teruggaranties bieden. Vaak kan je zo gedurende wel dertig dagen (dit verschilt per aanbieder) de VPN gratis gebruiken. Eventueel dien je vooraf te betalen en krijg je nadien je geld terug. Onder andere NordVPN en ExpressVPN, door ons verkozen tot de beste VPN-diensten die er zijn, bieden een niet-goed-geld-teruggarantie. Zorg er wel voor dat je op tijd annuleert.

Wat is de beste gratis VPN voor Kodi?

Kodi en VPN gaan hand in hand. Wij raden het gebruik van een gratis VPN voor Kodi af en raden aan om te kiezen voor de beste VPN voor Kodi. Bij gratis VPN’s loop je gegarandeerd tegen problemen aan. Je behaalt er geen goede snelheden mee en ook qua bandbreedte valt het tegen. Daarnaast zijn er vaak beveiligingsproblemen. De beste VPN voor Kodi is volgens ons ExpressVPN. Je geniet daarbij wel van een 30-dagen-geld-teruggarantie, waardoor het in principe wel een gratis VPN voor Kodi kan zijn.

Wat is de beste gratis VPN voor Android?

Er is natuurlijk veel keuze, maar persoonlijk vinden wij TunnelBear de beste gratis VPN voor Android. TunnelBear is ongelofelijk gebruiksvriendelijk en zorgt er op de achtergrond voor dat jouw gegevens altijd veilig zijn. Zo voorkom je onder meer wachtwoord- en gegevensdiefstal. TunnelBear is gratis te gebruiken. Met een gratis pakket kan je tot 500 MB veilig browsen. Wil je ongelimiteerd kunnen browsen, dan betaal je 3,33 USD per maand. Betalen kan met Visa, Mastercard of Bitcoin. Ook betalen in honingpotten is volgens de VPN-aanbieder mogelijk, maar dat is volgens ons redelijk omslachtig.

Wat is de beste gratis VPN voor iPhone?

De beste gratis VPN voor iPhone is volgens ons TunnelBear, een VPN-dienst die je gratis kan gebruiken (tot 500 MB). Het is een veilige en gebruiksvriendelijke VPN-dienst. Het garandeert een uitstekende beveiliging, een goede privacy, een deugdelijke encryptie en dat alles wereldwijd.

Wat is de beste VPN voor Mac?

De beste VPN voor Mac is volgens ons NordVPN. NordVPN is door ons verkozen tot de beste VPN van 2024. Deze VPN scoort uitstekend op het gebied van veiligheid en kan ook heel goede snelheden voorleggen. Je gebruikt de beste VPN onder andere om veilig te surfen, om je privacy te waarborgen en om al je favoriete Netflix-series te bekijken.

Wat is de beste gratis VPN die er is?

Als je een gratis VPN zoekt, is TunnelBear een goede keuze. Als je gedurende een korte periode een VPN-dienst nodig hebt, bijvoorbeeld tijdens je vakantie in het buitenland, raden we NordVPN aan. Wij vinden NordVPN de beste VPN die er is. Bovendien kan je de beste VPN gedurende dertig dagen gratis uitproberen, dat is ruimschoots voldoende voor de gemiddelde reis.

Wat is een goede VPN voor Netflix?

NordVPN is volgens ons de beste VPN voor Netflix. Je beschikt over meer dan 5400 servers in zestig landen en je geniet van grenzeloos internet. Daarnaast reken je op een heel goede snelheid en hoef je niet te bufferen. Je krijgt niet alleen toegang tot Netflix, maar ook tot honderden andere streamingwebsites.

Welke VPN is de beste voor Disney Plus?

De beste VPN voor Disney Plus is volgens ons NordVPN. De servers van NordVPN zijn speciaal geoptimaliseerd voor Disney Plus. Er zijn onder andere servers in de Verenigde Staten, in Canada, in Groot-Brittannië en in Australië. Als het niet meteen lukt, dien je eventueel de cache van je browser te wissen en de app opnieuw op te starten. Wij hebben het uitgeprobeerd en het werkt perfect, waardoor we NordVPN sterk aanbevelen.

Wat is de beste VPN voor gaming?

De beste VPN voor gaming is volgens ons ExpressVPN. Het gaat om een heel stabiele gaming-VPN met hoge snelheden. De verbinding is heel stabiel en er zijn meer dan voldoende servers om uit te kiezen. Ook als je een spel wil blokkeren dat op jouw locatie niet beschikbaar is, is ExpressVPN een goede keuze. Het is iets duurder dan sommige andere VPN-diensten, maar de hoge snelheid maakt veel goed. Het laatste wat je wil, is dat je tijdens een online sessie met tegenvallende snelheden te maken krijgt. Als je nog twijfelt, kan je altijd gebruikmaken van de 30-dagen-niet-goed-geld-teruggarantie. Dan probeer je het even uit zonder al meteen aan allerlei verplichtingen vast te hangen.

Waarom moet ik een goede gaming-VPN gebruiken?

Een VPN zorgt in principe niet voor een betere game-ervaring, maar je krijgt wel toegang tot games die anders niet beschikbaar zouden zijn en die je anders niet zou kunnen spelen. Daarnaast biedt het veiligheidsvoordelen. Een VPN biedt bescherming tegen online gevaren, anonimiseert de onlineactiviteiten en versleutelt je gegevens. Daarnaast voorkom je dat tegenstanders DDoS-aanvallen kunnen uitvoeren zodat je het spel niet meer kan spelen, waardoor deze tegenstander wint. Dergelijke aanvallen sla je eenvoudig af door te kiezen voor de beste VPN-aanbieder. Zo ben je zeker dat het spelletje eerlijk verloopt.

Wat is een goede VPN voor PS5?

Wij raden aan om te kiezen voor ExpressVPN. De beste VPN voor PS5 kan je eenvoudig installeren op je apparaat, maar kan je ook op je router instellen. Zo kan je meteen met meerdere apparaten tegelijkertijd connecteren. Wij raden deze laatste werkwijze aan.

Aanvullende producten voor VPN-diensten

Om verbinding te maken met een VPN-netwerk kan je niet zonder een VPN-dienst. Natuurlijk moet je ook zelf toegang hebben tot het internet en is een voldoende snelle internetverbinding belangrijk als je van de snelheid van de VPN-dienst wil genieten. Naast een router kan je eventueel een powerline adapter of een mesh wifi overwegen. Voor een optimale beveiliging is het aan te raden om naast de beste VPN ook het beste antivirusprogramma te gebruiken.

Frank.nl
Logo
Shopping cart