✔️ Gratis bezorging vanaf € 30,-Niet tevreden? ✔️ Gratis retourneren ✔️ Ophalen bij 5219+ afhaalpunten ✔️ Gratis retourneren                           🔓 Inloggen       |       Klantenservice

Wat heb je nodig om zuinig te kunnen koken?

Het is momenteel de wens van elke woningeigenaar: zo duurzaam mogelijk leven. Door zo duurzaam mogelijk te leven, breng je je gas- en energierekening aanzienlijk omlaag. Je draagt ook nog je steentje bij aan het behoud van de aardbol én je geniet in veel gevallen van extra veel wooncomfort.

Voordat het zover is, zou je je woning wel moeten verduurzamen. Het advies, onder meer van de experts van zuinigeproducten.nl, is om je pijlen hierbij onder meer op je keuken te richten. In je keuken heb je namelijk meerdere mogelijkheden om zo zuinig mogelijk te leven/koken.

Investeer in de juiste keukenapparatuur

Ja, dit klinkt een beetje als het intrappen van een open deur. Niet waar? Toch is het advies om direct te investeren in de juiste keukenapparatuur. Hiermee doelen we onder meer op een zuinige vaatwasser, een zuinige inductie kookplaat en een zuinige kraan. Met dergelijke apparatuur breng je het energie-, gas- en waterverbruik in je keuken aanzienlijk omlaag. Dit zie je vervolgens overduidelijk aan de hoogte van je maandelijkse rekeningen.

Een bonustip is om sowieso op inductie te koken. Inductie is nu eenmaal veel zuiniger dan de andere soorten warmtebronnen voor een kookplaat. Met een inductie kookplaat kook je ook nog eens snel en zuinig. Wel is het zo dat je hier speciale inductie pannen voor nodig hebt. Dit vraagt in eerste instantie om een (kleine) investering, maar levert je op termijn extreem veel op.

Doe duurzaam boodschappen

Om zo zuinig mogelijk te kunnen koken, heb je ook duurzame boodschappen nodig. Met andere woorden: je moet met een bewust hart je boodschappen doen. Kies idealiter voor boodschappen met een keurmerk of ga voor louter natuurlijke en gezonde ingrediënten. Dit komt ook nog eens de smaak van je maaltijden ten goede.

Kook bewust

Het is sowieso belangrijk om bewust te koken. Hiermee doelen we niet alleen op de ingrediënten die je gebruikt, maar ook op de manier van koken. Laat nooit onnodig je kookplaat aanstaan. Gooi resten niet weg, maar vries dit in. Deze restjes kun je prima later in de week nog heerlijk opeten.

Ga al met al bewust met het milieu, ingrediënten en grondstoffen om. Dit uit zich in een lagere gas- en energierekening, in heerlijke maaltijden en in veel plezier in de keuken.  

Frank.nl
Logo
Shopping cart