✔️ Gratis bezorging vanaf € 30,-Niet tevreden? ✔️ Gratis retourneren ✔️ Ophalen bij 5219+ afhaalpunten ✔️ Gratis retourneren                           🔓 Inloggen       |       Klantenservice

Wat is een fatbike? VET!

Het kan bijna niet anders dan dat je hem nog niet voorbij hebt zien komen op het fietspad, waarschijnlijk ben je er zelfs al wel door ingehaald. De fatbike. Deze off road fiets met dikke banden is de fietspanden langzaam maar zeker aan het overnemen. Maar wat is een fatbike nou precies? En wat zijn de voor- en nadelen van deze fiets? Wij leggen het je allemaal uit!

Crossen op een e-bike!

Een fatbike is eigenlijk een combinatie tussen een e-bike en mountainbike. Het grote verscil met een normale elektrische fiets is dat een fatbike speciaal ontworpen is voor moeilijker begaande paden. Door de dikke banden met veel profiel kun je niet alleen lekker over het fietspad cruisen, maar ook over zandpanden, rotsachtig terrein en door de modder en sneeuw. Met een mountainbike kan dit natuurlijk ook, maar doordat een fatbike elektrisch is scheelt het toch weer wat trappen.

De voordelen van een fatbike

De fatbike is tegenwoordig vooral populair door zijn uiterlijk, een soort retro scooter, maar dan ook nog eens zonder helmplicht. Natuurlijk zijn er nog meer voordelen.

Get a grip!

We zijden het net al, maar het grootste voordeel van de fatbike zijn toch wel de dikke banden en het grove profiel. Hierdoor kun je over welke ondergrond maar ook gaan touren. Een lekkere bosrit tot een tocht door de Scandinavische sneeuw het kan allemaal. Bovendien kun je met een fatbike, weer of geen weer, altijd op pad. Met de zonnebril op in de zomer, met regenjas over gladde bladeren in de herfst, met muts en handschoenen over de sneeuw in de winter tot aan in losse jas door de modder in het voorjaar, de fatbike is helemaal weatherproof!

Get comfy!

De dikken banden geven je niet alleen de stabiliteit in je leven die je misschien mist, maar bieden ook nog eens een beetje extra comfort. De wat zachtere banden nemen veel schokken en stoten op, waardoor je langer kunt blijven fietsen zonder vermoeid te raken en pijn te krijgen van je kont.

Get adventurous!

Ben je een beetje avontuurlijk aangelegd? Dan is de fatbike echt de fiets voor jou! Ontdek ver weg van de ‘normale’ paden en fietsroutes de meest bijzondere plekken. Een ritje door de modder is namelijke toch wel net wat spannender dan een tourtje Amsterdam. Al hoewel, met al die toeristen is Amsterdam ook levensgevaarlijk.

Frank.nl
Logo
Shopping cart