✔️ Gratis bezorging vanaf € 30,-Niet tevreden? ✔️ Gratis retourneren ✔️ Ophalen bij 5219+ afhaalpunten ✔️ Gratis retourneren                           🔓 Inloggen       |       Klantenservice

Wat niet mag ontbreken onder jouw overkapping

Het hele jaar door relaxen in jouw tuin kan met een overkapping. Een overkapping is namelijk een overdekt zitgedeelte in de tuin waar je kunt zitten terwijl het regent, maar waar je ook kunt ontsnappen van de warme zonnestralen. Een overkapping is dus heerlijk, maar hoe zorg je ervoor dat de overkapping naar jouw wensen wordt ingedeeld en wordt ingericht? Wat niet mag ontbreken onder jouw overkapping, zetten we hieronder voor je op een rij.

1. Bescherming tegen ongedierte en zon

Wanneer je een overkapping hebt, dan kan het maar zo zijn dat de overkapping paal in de zon staat. De ene keer is dat lekker, maar als je een plek in de schaduw wilt creëren dan is een overkapping daar ook geschikt voor. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan plissegordijnen tegen de zon. Je kunt ze gemakkelijk op maat laten maken, zodat je geen last hebt van de zon. Via Instyle Decoration vind je de stijl en de gordijnen die bij jouw overkapping passen. Op die manier kun je koel en lekker in de schaduw zitten op een hete zomerdag.

Heb je een overkapping aan huis vast? Dan wil je in de zomeravonden natuurlijk ook weleens de deur naar binnen open zetten, zodat het lekker kan doorluchten. Dat betekent dus ook dat de woning en de overkapping verbonden met elkaar zijn, al helemaal als je de deuren open hebt staan. Om te voorkomen dat je ongedierte in huis krijgt, maar om er wél voor te zorgen dat je frisse lucht in huis krijgt, is een hordeur ideaal. Horren op maat kun je eenvoudig maken en dus ook voor jouw openslaande deuren in de overkapping. Zo blijft de overkapping ook alsnog gescheiden met de woonkamer.

2. Een lekkere loungebank

Als je eenmaal het probleem van de ongedierte hebt opgelost, dan is het tijd om ultiem te gaan genieten onder je overkapping. Zo kun je een heerlijke loungebank aanschaffen waar je in de avond lekker op neer kunt ploffen. Een loungebank kun je in verschillende maten en soorten verkrijgen. Zorg er dus voor dat je er eentje uitzoekt die heerlijk zit en geniet van gezellige avonden onder de overkapping.

3. Decoratie

Een overkapping is nog niet meteen gezellig aangekleed als er een lekkere loungebank onder staat. Het is namelijk leuk als een overkapping ook huiselijk en gezellig aanvoelt, zodat je ook gauw de neiging hebt om eronder te gaan zitten. Decoratie kan veel doen, en dat geldt ook voor onder de overkapping. Zet bijvoorbeeld een mooie vaas neer met een boeket droogbloemen, of zet een houten schaal op tafel met daarin bloembollen. Je kunt ook denken aan kussens of een buitenkleed voor onder de overkapping.

4. Gezellige verlichting

Tijdens de zomeravonden wil je natuurlijk ook gebruikmaken van de overkapping. Om ervoor te zorgen dat je niet in het donker hoeft te zitten, is gezellige verlichting een must. Zo kun je spotjes aan de wanden van de overkapping monteren, maar kun je ook spotjes in de vloer monteren tegen bijvoorbeeld de palen van de overkapping. Dit geeft een mooi en modern effect aan de tuin.

Frank.nl
Logo
Shopping cart