✔️ Gratis bezorging vanaf € 30,-Niet tevreden? ✔️ Gratis retourneren ✔️ Ophalen bij 5219+ afhaalpunten ✔️ Gratis retourneren                           🔓 Inloggen       |       Klantenservice

Alles over Wedgwood

Het Britse Wedgwood heeft een wereldwijde naamsbekendheid als producent van hoogwaardige kwaliteits-serviezen, vazen en cadeau-artikelen. Josiah Wedgwood “de vader van de Engelse pottenbakkers” stichtte het bedrijf in 1759. Zijn uitvindingen en innovatieve geest verworven hem wereldwijd waardering en navolging. In zijn geest wordt tegenwoordig de traditie van het zoeken naar vernieuwingen en kwaliteitsverbeteringen voortgezet. Dit is terug te zien in de vernieuwende serviezen die Wedgwood elk jaar weer brengt.

  • Bekende serviezen
  • Wedgwood Edme
  • Wedgwood Cornucopia
  • Ontwerpers
  • Jasper Conran
  • Vera Wang

Bekende serviezen

Met de verschillende en uiteenlopende collecties biedt Wedgwood een selectie van verschillende stijlen, zodat er altijd een passend servies is voor elke gelegenheid, formeel of informeel, modern of klassiek. De fijne, witte ‘fine bone china’ en de crèmekleurige aardewerk serviezen zijn gemaakt om lang mee te gaan.

Wedgwood Edme

Waarschijnlijk het bekendste servies van Wedgwood is het Edme servies. Kenmerkend voor dit servies zijn de verticale kolommen in het reliëf met ornamenten waarin 1 of 2 ramskoppen zijn verwerkt. Of zoals het vaak genoemd wordt ‘het créme-kleurige servies met een ribbeltje’. Deze serviesserie voert Wedgwood al in de collectie sinds 1908. Ontworpen door de toenmalige Art Director van Wedgwood, John Goodwin in opdracht van de gebroeders Pannier uit Parijs. Edmé was de voornaam van één van de broers.

Wedgwood Cornucopia

Klassiek, met een gouden randje. Wedgwood Cornucopia is een klassiek servies dat in 1995 door Wedgwood geïntroduceerd werd. Gemaakt van fine bone china en versierd met een brede en ivoorkleurige rand, afgewerkt met een navy blauwe band en een okerkleurig touwmotief. De randen van het servies zijn voorzien van een gouden rand, dit om het luxe karakter nog extra te benadrukken. Met deze zeer complete serviesserie geef je je gedekte tafel een extra luxe uitstraling.

Ontwerpers

Tegenwoordig werkt Wedgwood ook met eigentijdse en bekende (mode) ontwerpers, zoals Jasper Conran en Vera Wang. Deze samenwerkingsverbanden zorgen ervoor dat Wedgwood vooruitstrevend blijft. Met opvallende vormen en kleuren geven deze designers een eigen identiteit aan de gedekte tafel. Mix en match je eigen servies met de verschillende serviesseries.

Jasper Conran

De bekende Engelse mode ontwerper Jasper Conran staat erom bekend het nuttige te combineren met stijl. Hij creëerde voor Wedgwood eigentijds serviezen. Zijn persoonlijke signatuur gaat door de hele Jasper Conran collectie van Wedgwood heen, hij combineert de beste materialen met de eenvoud van de vorm.

Vera Wang

Vera Wang is een autoriteit op het gebied van zeer elegante bruidsmode. Zij ontwierp bruidsjurken voor onder meer Mariah Carey en Jessica Simpson. De basis van haar servies ontwerpen voor Wedgwood zijn terug te relateren tot een diep gevoel voor traditie en schoonheid, dit gecombineerd met de wensen van de eigentijdse vrouw, die kwaliteit van luxe artikelen weet te waarderen.

Frank.nl
Logo
Shopping cart