Alles over weerstations

In Nederland verandert het weer continu. Het is daarom ook niet voor niets één van de meest populaire gespreksonderwerpen in ons land. Vind jij het interessant om op de hoogte te zijn van de exacte weersomstandigheden in én rondom je huis? Dan is een weerstation ideaal. Met een weerstation kun je allerlei verschillende meteorologische gegevens realtime in de gaten houden. Maar voordat je zo'n apparaat aanschaft is het belangrijk om te weten dat er onderling een groot verschil is in weerstations. Zo meten sommige stations enkel de temperatuur terwijl andere ook data verzamelen over, onder andere, de neerslag of windsnelheid. Wil je graag een weerstation kopen? Frank geeft je advies over de verschillende types en hun kwaliteiten.

Type weerstations

Doorgaans wordt er gesproken over twee typen weerstations: analoog en digitaal. Analoge stations hebben vaak een ‘ouderwets’ klassiek design. Net zoals bij een analoge klok, geven ze de temperatuur en luchtvochtigheid aan via wijzertjes. Digitale weerstations daarentegen hebben een digitaal display. Op dit display kun je verschillende gegevens in cijfers aflezen. Wil je een uitgebreid weerstation? Dan kun je ervoor kiezen om een ‘smart’ weerstation aan te schaffen. Deze verzamelt een groot scala aan gegevens en verzendt ze direct naar je smartphone of tablet.

  1. Lees meer over analoge, digitale en 'smart' weerstations

Welke weersomstandigheden worden gemeten?

Digitale weerstations worden geleverd met één of meerdere sensoren die je buiten kunt plaatsen. Elk van deze sensoren meet een specifieke meteorologische omstandigheid. Zo zijn er bijvoorbeeld weerstations die naast een thermometer ook voorzien zijn van, bijvoorbeeld, een barometer, een hygrometer of een windmeter. Wanneer je overweegt om een weerstation aan te schaffen is het dus belangrijk om vooraf na te denken over welke weer-aspecten je graag gegevens zou ontvangen.

  1. Welke omstandigheden meet een weerstation?

Waar en hoe plaats je een weerstation?

Een weerstation is onmisbaar wanneer je tijdsgetrouwe gegevens wilt ontvangen over het weer. Maar om ervoor te zorgen dat de gemeten resultaten betrouwbaar zijn is het erg belangrijk na te denken over waar je het station, en de eventuele sensoren, plaatst. Zowel stations als de onderlinge sensoren hebben namelijk elk verschillende specifieke locatie vereisten. Frank geeft je hier meer informatie over.

  1. Lees meer over waar en hoe je een weerstation plaatst

De best verkochte weerstations

Bij Frank kun je een groot assortiment aan weerstations vinden. Zo hebben we analoge, digitale, en ‘smart’ weerstations in verschillende kleuren, soorten en maten, en in uitlopende prijsklassen. Alhoewel een uitgebreide keuze prettig kan zijn, kan het er ook voor zorgen dat de aanschaf van een weerstation behoorlijk ingewikkeld wordt. Om deze klus iets makkelijker voor je te maken heeft Frank een overzicht gemaakt van de onze best verkochte weerstations.

  1. Bekijk onze best verkochte weerstations