Type weerstations

Waar analoge weerstations weersomstandigheden weergeven door middel van wijzers, werken digitale weerstations nauwkeuriger. Daarnaast kun je kiezen voor een ‘smart’ weerstation. Deze geavanceerde apparaten zijn iets prijziger, maar geven je de mogelijkheid om op afstand via je smartphone of computer alle verschillende meetgegevens realtime bij te houden. Op deze pagina lees je meer over analoge weerstations, digitale weerstations én 'smart' weerstations.

Analoge weerstations

Al in de tijd van de oude Grieken en Romeinen probeerden mensen weerfenomenen te verklaren, maar pas in de 18de en 19de eeuw begonnen wetenschappers daadwerkelijk weersomstandigheden in kaart te brengen. Analoge weerstations kunnen op dit gebied worden beschouwd als de bakens van het mensenlijk kunnen. Analoge weerstations zijn verkrijgbaar in veel verschillende vormen en kleuren. Zo vind je bij Frank de simpel vormgegeven Barigo Ultra. Heb je liever weerstation met een klassieke uitstraling? Dan is de Barigo Reyjkjavik, met zijn goudkleurige binnenwerk en sierlijke details waarschijnlijk meer wat jij zoekt.

  1. Bekijk de analoge weerstations

Digitale weerstations

Bij digitale weerstations lees je verschillende metingen af door middel van een digitaal display. Meestal zijn deze stations voorzien van verschillende sensoren die buiten kunnen worden geïnstalleerd en in verbinding staan met het basisstation. Hierdoor kun je altijd zeer nauwkeurig de binnen- en buitentemperatuur in de gaten houden. Maar je kunt ook kiezen voor stations die naast een thermometer ook andere functies hebben.

  1. Welke weersomstandigheden kunnen digitale stations meten?
  2. Bekijk de digitale weerstations

Smart weerstations

Dikwijls schaffen weerliefhebbers een weerstation aan omdat ze het actuele weer op het internet willen plaatsen. Dit kan leuk zijn voor jezelf, maar ook voor buren en nabije vrienden en familie. Wanneer je van plan bent dit te doen, is het essentieel dat het weerstation verbinding kan maken met een computer. Er zijn drie gangbare methodes: connectie via USB, Wi-FI en Bluetooth. Door middel van het downloaden van een bijbehorende app kun je altijd en overal toegang hebben tot je al je weermetingen.

  1. Bekijk de 'smart' weerstations