✔️ Gratis bezorging vanaf € 30,-Niet tevreden? ✔️ Gratis retourneren ✔️ Ophalen bij 5219+ afhaalpunten ✔️ Gratis retourneren                           🔓 Inloggen       |       Klantenservice

Zelf aan de slag met verbouwen

Misschien voldoet jouw woning niet meer aan je huidige woonwensen. Een nieuw huis vinden is echter nog niet zo gemakkelijk in Nederland op dit moment. Je doet er dan waarschijnlijk beter aan om zelf aan de slag te gaan met het verbouwen van je huidige woning. Je kan namelijk allerlei dingen doen om de woning te vergroten, te verbeteren of te verduurzamen. De spullen die je daarvoor nodig hebt haal je natuurlijk uit de technische groothandel. Op deze plek vind je een aantal ideetjes waar je mee aan de slag kan gaan.

Alle kanten isoleren

Een belangrijke reden waarom een woning niet meer voldoet aan de huidige eisen heeft betrekking op duurzaamheid. Dat is niet alleen belangrijk voor het milieu en het klimaat. Het speelt ook een grote rol in de verkoopprijs. Een goed energielabel maakt jouw woning simpelweg meer waard. Daarom is het slim om het van alle kanten te isoleren. Dat doe je in het dak, in de muren en in sommige gevallen in de vloer. Wanneer jouw woning weer beter voldoet, zal je direct al merken dat je er ook meer woonplezier beleeft. Dit werk kan je zelf goed aanpakken.

Een dakkapel of aanbouw

Het kan ook zijn dat de woning simpelweg te klein aan het worden is. De meeste woningen in Nederland zijn zo gebouwd, dat de constructie uitgebreid kan worden. Dat kan je doen door bijvoorbeeld een dakkapel of een aanbouw te maken. Zo kan je kamers groter maken of zelfs een hele nieuwe kamer toevoegen aan je woning. Waardoor je dus ook meer woonruimte krijgt. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer het gezin wordt uitgebreid. Het is wel slim om dit gelijk te combineren met bijvoorbeeld het isoleren, of met het aanleggen van cv of vloerverwarming. Zo pak je alles in één keer aan.

De indeling veranderen

Het is ook mogelijk om de indeling van de woning te veranderen. Dit kan vooral aantrekkelijk zijn bij de wat grotere huizen, die veel grote ruimtes hebben. Zo kan je van één kamer twee kamers maken. Ook dit is aantrekkelijk wanneer er gezinsuitbreiding is geweest. Of wanneer je bijvoorbeeld een werkruimte thuis nodig hebt omdat je voor jezelf begint of omdat je hybride gaat werken. Dan is het wel heel lekker om er zeker van te zijn dat je daar ook de ruimte voor hebt, dankzij bijvoorbeeld een gipsmuur die je zelf plaatst in de kamer.

Simpele aanpassingen doen

Soms is het helemaal niet nodig om grote verbouwingen te doen. Je kan ook met enkele simpele veranderingen je woning een stuk beter bewoonbaar maken. Denk bijvoorbeeld aan de wens om nieuwe meubels te hebben. Of denk aan het verven van de woning. Met decoratieverf kan je tegenwoordig alle kanten op. Waardoor je dus ook relatief gemakkelijk de woning een heel andere look kan geven. Wat het woonplezier direct terug zal brengen, zonder dat het veel werk of geld heeft gekost. Ook dit is natuurlijk een interessante optie om voor te gaan als je zelf de verbouwing wilt doen.

Frank.nl
Logo
Shopping cart