✔️ Gratis bezorging vanaf € 30,-Niet tevreden? ✔️ Gratis retourneren ✔️ Ophalen bij 5219+ afhaalpunten ✔️ Gratis retourneren                           🔓 Inloggen       |       Klantenservice

Zo kun je besparen op vaste laste

Het leven is duur. We betalen maandelijks huur of hypotheek, belastingen, verzekeringen, we moeten eten en willen eens in de zoveel tijd ook eens iets leuks doen. Voor kwaliteit van leven is het fijn als je vaste lasten zo laag mogelijk kunnen blijven. Door slim te verzekeren, bijvoorbeeld met een Allianz Direct auto verzekering, kom je al een heel eind. Met deze tips kun jij besparen op je vaste lasten.

Wat zijn je vaste lasten?

Breng eerst eens in kaart wat nou precies je vaste lasten zijn. Kijk in je bankapp eens naar alle automatische incasso’s die in de afgelopen jaren ingesteld zijn. Bij vaste lasten moet je denken aan huur en verzekeringen, maar ook aan je energiecontract, je internet en TV en eventuele abonnementen die je de afgelopen jaren afgesloten hebt. Daarnaast zijn er misschien een aantal goede doelen waar je maandelijks aan doneert.

Verzekeringen

Er zijn verschillende manieren om te besparen op verzekeringen. Allereerst is het zaak om aanbieders met elkaar te vergelijken en de juiste deal te kiezen, bijvoorbeeld de goedkoopste autoverzekering. Verzeker jezelf alleen voor dingen waarbij je eventuele schade niet zelf kan betalen, zoals je auto of je huis. Daarnaast is het bij sommige maatschappijen goedkoper om niet per maand, maar per jaar te betalen en is het slim om alles af te sluiten bij één verzekeraar, zodat je misschien kan profiteren van pakketkorting.

Energie

We worden steeds inventiever in besparen op energie. Niet alleen omdat het geld kost, maar ook in het kader van de duurzaamheid. Goede isolatie en dubbel glas in de winter is key. Daarnaast kunnen zonnepanelen op termijn een hoop schelen in je vaste lasten. Zeker wanneer je zoveel mogelijk elektrische apparaten gebruikt wanneer de zon schijnt. Ja, zonnepanelen zijn duur in aanschaf, maar vaak kun je bij de gemeente een subsidie aanvragen voor de verduurzaming van je huis. Dan heb je de kosten van de verbouwing er zo weer uit!

Internet en TV

Ook op internet en TV valt een hoop te besparen. Zo hebben de meeste mensen die gigantische internetsnelheden die providers aanbieden helemaal niet nodig. De gemiddelde gebruiker kan prima met 20-50 Mbit/s toe. Dit is voldoende om met meerdere apparaten tegelijk films te kijken en muziek te luisteren. Daarnaast is het misschien tijd om afstand te doen van je uitgebreide pakket aan zenders, wanneer je in de praktijk toch vooral gebruikmaakt van streamingdiensten.

Hypotheek

Je kunt ok besparen op je hypotheek door bijvoorbeeld je hypotheek over te sluiten naar een andere bank als die een lagere rente biedt. Dit loont vooral als de besparing die je daarmee maakt groter is dan de kosten van het oversluiten. Een andere optie is rentemiddeling bij je huidige bank. Dit kan interessant zijn als de rente nu veel lager is dan toen je je hypotheek afsloot. Ook kun je kijken of je renteopslag omlaag kan, bijvoorbeeld als je huis meer waard is geworden en je daardoor minder risico vormt voor de bank. Besparen op vaste lasten is dus niet zo moeilijk!

Frank.nl
Logo
Shopping cart